Træbordplader er de mest hygiejniske bordplader

Træbordplader er de mest hygiejniske bordplader

26. jun 2018

Hygiejnen er vigtigt, når du skal lave mad i køkkenet. Hvis du ikke passer på, så kan du hurtigt skabe problemer maven og få problemer med helbredet og blive syg.

Derfor er det vigtig, nå du laver mad, at altid holde grøntsager og kødvarer adskilt, så du undgår at blive syg af bakterierne i maden. Der er rigtigt mange danskere, som hvert år bliver smittet med forskellige bakterier som salmonella, MSRA og campylobacter, og det er simpelthen fordi, der er en rigtigt dårlig hygiejne i køkkenet, eller at der er blevet overført bakterier fra råt kød, til grøntsager og salat.

Tag dine forholdsregler når du arbejdet i køkkenet

Husk altid at vaske hænder inden du starter med at lave mad, og hver gang du har rørt ved råd kød. Så mindsker du nemlig chancen for at overføre bakterier. Du skal også holde råt kød adskilt fra brød og salat, og altid huske at bruge et nyt skærebræt til de forskellige madvarer. Husk også at skifte kniven, da der kan leve rigtigt mange bakterier på denne. Det kan være en fordel, at altid have forskellige knive og skærebrætter til forskellige typer af madvarer.

Når du bruger køkkenbordet som underlag, så kan det være en fordel, at du har en træbordplade, da denne type af bordplade er det mest hygiejniske underlag at arbejde på, fordi bakterier har svært ved at leve på denne type underlag. Det er faktisk videnskabeligt bevist. Du kan også vælge at bruge et skærebræt i træ, hvis du f.eks. har en laminatbordplade eller en helt anden type af bordplade. Husk altid når du bruger et skærebræt til at kød, at have et skærebræt med riller i kanten, som kan samle kødsaften op.

Smid emballagen ud med det samme

Når du køber dine varer i supermarkedet, er varerne pakket ind i plastikemballage. Det er vigtigt, at du altid smider emballage hvor der har været pakket kød i, direkte ned i skraldespanden for ikke at spilde kødsaften på bordet. Er du så uheldig, at du kommer til at spilde kødsaft, skal du tørre kødsaften op med det samme. Hvis du tørrer op med en karklud, skal du skifte karkluden hver gang du spilder. Du kan også tørre op med køkkenrulle, men med begge dele er det en god idé at spritte bordpladen af, inden du begynder at lave mad igen. Husk at tørre hænderne i et håndklæde og ikke i viskestykket, og også smide køkkenrullen direkte i skraldespanden.

Husk den rette temperatur

Opbevarer du maden i køleskabet, så husk jævnligt at se om der er den rette temperatur i køleskabet. Her skal temperaturen nemlig være maks. 5 grader, da bakterier ved lavere end denne temperatur har svært med at formere sig. Du kan med fordel også tø frostvarer op i køleskabet, som du ligger i en skål, så frostvarerne ikke drypper på andre madvarer. Faktisk sparer du også strøm, når du kan tø dine frostvarer op i køleskabet, da køleskabet på denne måde ikke skal bruge så meget energi på at holde madvarerne kolde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce