Tips til forbedring af privatøkonomien

Tips til forbedring af privatøkonomien

26. jun 2018

Du kender det godt, økonomien begynder at blive rigtig stram de sidste par dage i måneden. Du siger ellers hver måned til dig selv at denne gang er sidste gang. Men desværre hjælper det ikke stort.

Det første skridt til at forbedre din økonomi er selvfølgelig at få overblik over indtægter og udgifter. Det er svært nok, men heldigvis er der mange værktøjer til rådighed gratis online.

Næste skridt er så at se hvor du kan forbedre økonomien. Det vil næsten altid være steder hvor du kan skære i dine udgifter.

Det kan både være i de faste og i de variable udgifter. De faste udgifter er dem du har hver måned og på samme beløb uanset dit forbrug. Det er eksempelvis husleje, forsikringer og forskellige abonnementer.

De variable udgifter varierer i forhold til hvor meget du bruger. Det er for eksempel fødevarer, tøj, byture og så videre.

Når vi kigger på de faste udgifter er det langtfra altid der er mulighed for at skære i dem. Lavere husleje vil i langt de fleste tilfælde kræve flytning.

Til gengæld kan lavere faste udgifter også være dem der kræver den mindste indsats af dig. Hvis du for eksempel får et forsikringstjek og derved får samme ydelse til en bedre pris, vil du fremadrettet have lavere udgifter uden at skulle ændre på det.

Det samme kan sagtens være tilfældet for dine a-kasse, bredbånd, mobilabonnementer og andre tilsvarende udgifter. Fællesnævneren her er at der ikke er tale om fysiske produkter, men serviceydelser.

Det kan også være at du ikke kan få billigere ydelser, men bedre ydelser til samme pris. Så sparer du ganske vist ikke penge, men noget er der da vundet alligevel.

Når vi kommer til de variable udgifter kræver det straks en helt anden indsats fra din side for at skære ned. Her er du rent faktisk nødt til at forbruge mindre eller af en dårligere kvalitet.

Her er vi igen tilbage ved at du er nødt til at have overblik over dine udgifter først. Du kan for eksempel i en måned i træk gemmer alle dine kvitteringer, og næste måned sætte dig ned og bogfører dem alle. Så får du et glimrende overblik over hvad du bruger dine penge på.

Alternativt kan du udelukkende bruger dankort i en hel måned, og bagefter har du alle oplysninger du har brug for i din netbank.

Når du ved hvor mange penge du bruger og på hvad, er du klar til at finde ud af hvor der er mulighed for at spare.

Har du svært ved at styre dit forbrug når du bruger dankort? Så kan det i stedet hæve det beløb du maks ønsker at bruge hver uge eller måned.

Held og lykke



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce