Skab et naturligt bunddække med barkflis i din have

Skab et naturligt bunddække med barkflis i din have

19. maj 2021

Hvis du godt kunne tænke dig at finde en god form for bunddække til dine bede eller stier i din egen have, så er du kommet til det rigtige sted. Der findes forskellige typer af bunddække, som hver især har forskellige fordele. De fleste ønsker sig en type af bunddække, som er stort set vedligeholdelsesfri, samtidig med at den pynter i haven og gør havearbejdet nemmere for dig. Den naturlige form for bunddække såsom barkflis er blevet særligt populær hos de danske haveejere, fordi naturmaterialet har mange af de fordele, haveejere er på udkig efter, når de vælger bunddække til haven. I artiklen herunder kan du læse mere om, hvad der gør barkflis særligt populært til brug i haven. 

Et naturligt og æstetisk flot valg til haven 

Mange kan godt lide barkflisen frem for andre typer af bunddække, idet den er et rent naturprodukt, der som oftest stammer fra danske træer. Barkflisen er dermed både et rent naturprodukt, men det er også en af de mere miljøvenlige produkter til haven, fordi den ikke er blevet fragtet til Danmark fra andre lande. Du kan ligefrem dufte på barkflisen, at den er et rent naturmateriale fra danske skove, og det tiltaler mange, at haven dufter som bunden i en dansk skov. Den naturlige duft er én fordel ved valget af barkflis som bunddække, men det æstetiske er noget helt andet. Barkflisen har et flot og råt look, som giver dybde til bedene eller de små trædestier i din have. Bark har mange forskellige farver og nuancer, og det giver et flot og naturligt præg til din have, fordi barken ændre farve afhængigt af, om det lige har regnet, eller om der har været sol og varme i flere dage i træk. 

Skab god grobund for havens planter og træer 

Mange blomster, planter og træer trives allerbedst, hvis de befinder sig i et surt miljø i jorden. Det gør sig blandt andet gældende for en almindelig stedsegrøn haveblomst som den populære Rhododendron. Disse plantetyper kan bedst lide surbund, og her er barkflisen rigtig god til at bevare et sundt og surt miljø i jorden, så planter trives i din have. Barkflisen holder desuden godt på fugten, når det har regnet, så planternes rodnet ikke bliver eksponeret og eventuelt skadet på grund af direkte sollys. Med anvendelsen af barkflis i dit bed i haven vil du med al sandsynlighed opleve, at du skal fjerne langt mindre ukrudt i bunden, fordi barkflisen skærmer for direkte sollys, hvilket gør det mindre attraktivt for ukrudt. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Annonce