Sådan vælger du den helt rigtige motionscykel

Sådan vælger du den helt rigtige motionscykel

5. jul 2018
Der er mange danskere, som gerne vil blive bedre til at motionere, men dette kan være svært med en hverdag fyldt med arbejde og fritidsinteresser. Derfor er motionscyklen de seneste år blevet utroligt populær. Disse enheder gør det muligt at cykle indendørs og dermed slippe for alskens vind og vejr. Motionscyklerne er også praktiske, fordi du ikke skal tænke på at cykle bestemt rute eller i bestemte terræner. Men hvordan vælger du lige den helt rigtige model? Læs med her og se hvordan!

Start med at tænke på den mulige vægt
En af de første ting, som du bør overveje, er, hvor meget den givne motionscykel skal kunne holde til. Dette betyder altså, at du må op på vægten og sørge for, at cyklen ikke vil vakle under dig. Derudover bør du også sørge for, at alle andre, som gerne vil bruge cyklen også passer under denne maksimale vægt.
Generelt kan det siges, at de billigere modeller ikke altid kan holde til meget, nogle kan faktisk kun klare 90 kg. Lidt dyrere modeller er mere robuste og kan ofte nå op til 130 kg. Derfor kan det være nødvendigt at investere lidt ekstra, så du er sikker på, at cyklen altid står fast!

Sørg for, at pedalerne bevæger sig flydende
Noget af det vigtigste ved brugen af en motionscykel er pedalerne. Det er dem, som virkeligt er med til at få det til at føles som en reel cykel. Her er det utroligt vigtigt, at du vælger en model, som har pedaler, der bevæger sig flydende. Dette betyder, at de ikke skal lave små hop, mens du træder i dem, og at bevægelsen for dine fødder er den samme i hele rotationen.
Den nemmeste måde at teste dette på er simpelthen at prøve forskellige modeller. På denne måde kan du mærke, hvad du har brug for, og hvornår pedalerne føles bedst.

Hvor mange funktioner skal konsollen have?
Motionscykler kommer med konsoller, hvor små computere primært fortæller dig, hvor langt du har cyklet. Dette er noget, som findes i alle modeller, men nyere enheder kan have rigtigt mange funktioner i en konsol.
Populært er det at holde øje med sin hjerterytme, mens man cykler. Mange konsoller har eksempelvis også muligheden for at måle gennemsnitshastigheder og lignende. Til sidst kan det nævnes, at nogle modeller kommer med indbyggede træningsprogrammer. Alle disse funktioner kan sætte prisen op så overvej, hvor megen information, som du har brug for.

Husk hjul, hvis du vil bevæge motionscyklen rundt
Ofte vil en motionscykel bare stå i et rum for en længere periode af gangen. Nogle gange kan det dog være rart at være i andre omgivelser – selvom det bare er at flytte fra kælderen til stuen. Vil du dette, så bør du købe en model, som har hjul på undersiden. Disse kan nemlig gøre det meget lettere at flytte de ofte tunge maskiner. På denne måde kan du let komme i gang med at træne på den perfekte motionscykel!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce