Sådan sparer du penge på madkontoen

Sådan sparer du penge på madkontoen

20. dec 2017


Oplever du nogle gange at du har for meget måned i slutningen af dine penge, når det kommer til det månedlige madbudget?


Her kommer nogle enkle råd, der kan give dig mere overskud - og måske også få lidt sundere vaner.


1. Lav en madplan

Helt overordnet så kan du spare rigtig mange penge ved at lave en madplan. Lav f.eks. madplan for en uge af gangen, og sørg for at købe stort ind, så du undgår impulsture til supermarkedet, hvor der lige ryger lidt ekstra i kurven. Når du laver madplan kan du planlægge dig ud af det meste - du køber madvarer ind, som du kan bruge flere dage i træk, og på den måde sparer du penge - og undgår madspild.

Mangler du input til HVAD du skal have på menuen, så søg på nettet - der findes et hav af sider og apps, der hjælper dig med at holde styr på madplanen.


2. Køb datovarer

I mange supermarkeder findes der efterhånden en montre med “datovarer”. Det  er typisk varer, der er tæt på udløbsdato - og det kan være alt fra kød over mælk, til resterne af juleslikket fra december. Udnyt det, når du falder over datomærket kød - køb flere pakker, og frys det ned, når du kommer hjem. Så kan du bruge det, når det passer dig. Besparelsen på datovarer er ofte stor - nogle gange over 50 procent.


3. Indkøbslister

Lav en indkøbsliste og hold dig til den. Hvis du skriver den hjemmefra, så kan du undgå situationer i supermarkedet, hvor du ikke helt har bestemt, hvad du skal have til aften, og i stedet for at være fornuftig, så ender du pludselig med pizza og to bøtter Ben & Jerry’s. Hvis du laver en madplan, så bliver det også nemmere for dig, at lave indkøbslister.


4. Bliv tilbudsjæger - med måde

Der er penge at spare, hvis du går alle tilbudsaviser igennem, og planlægger dine indkøb derefter. Vær dog opmærksom på at du ikke ender med at drøne rundt i bilen, og brænde benzin af, for at finde de rigtige tilbud. Er du på cykel, så giver det jo selvfølgelig bare lidt mere motion - win-win! Hvis du er en af dem, der ikke længere modtager reklamer, så kan man efterhånden finde langt de fleste aviser online - eller du kan downloade app’en e-tilbudsavis.


5. Tag din egen pose med, når du handler

Mange bække små…. Tag din egen pose med når du handler - køb evt. et indkøbsnet, de er billige og holdbare. En pose koster i omegnen af 3 kr., og køber du en hver gang du handler, så har du hurtigt brugt mange penge.


6. Lav dobbeltportioner

Når du laver mad, så lav store portioner, så du har til flere dage. Der er ikke nogen der siger, at du skal spise kødsovs i 10 dage - men frys det ned, så har du til en dag, hvor der ikke er så meget tid - eller du har til frokosten.


7. Lav din egen madpakke

Der ryger mange penge på frokost rundt omkring i det danske land. Tag din egen madpakke med, og spar rigtig mange penge. Det behøver ikke være kedeligt, bare fordi du selv har madpakken med. Find inspiration til billige opskrifter på nettet - f.eks. pirogger, pizzasnegle, salter osv - eller tag resterne fra gårsdagens aftensmad med i stedet.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce