Sådan holder du årets bedste sommerfest

Sådan holder du årets bedste sommerfest

13. apr 2018

Sommeren er for alvor over os, og det betyder naturligvis, at de lange sommernætter skal nydes til fulde. Det vil sige gode venner, dejlig musik, kolde øl og masser af sjov. Men hvordan stabler man egentlig en drøngod sommerfest på benene? Det får du svaret på lige her.

Find ud af, hvor festen skal holdes

Skal du holde en fest for alle vennerne, skal du naturligvis starte med at finde et sted til arrangementet.


Har du en stor have, er det oplagt at slå et telt op og så lade folk nyde det gode vejr i det fri. Med teltet er I sikre på ikke at komme i problemer, selvom der skulle komme en enkelt lille byge, og desuden skygger teltet for solen, når den står allerhøjest.

Er haven ikke helt stor nok til et partytelt, kan du alternativt vælge at holde festen indenfor, men husk at åbne have- eller terrassedørene, så der er nem mulighed for at gå ud og nyde det gode vejr.


Det er i hvert fald synd ikke at benytte sig af det gode vejr, når det endelig er her, så sørg for at flytte så meget som muligt af festen udendørs.

Er du så uheldig slet ikke at have nogen have, kan du overveje at leje et festlokale, hvis budgettet er til det.


Planlæg mad og drikke

Til sådan en fest skal der selvfølgelig også være noget mad og drikke. Enten kan du vælge at invitere folk til frokost eller aftensmad og bestille en lækker menu udefra, eller også kan du starte festen efter aftensmad og blot købe en masse lækre snacks og drikkevarer.

For eksempel er det altid et hit med frisk frugt og chips, som man kan gå og nippe af. Er der meget varmt, har de færreste lyst til meget søde sager såsom chokolade, så hold dig i stedet til salte snacks. Vil du lave en sjov lille gimmick ud af det, kan du stille en popcornmaskine op – det vil helt sikkert være et populært indslag. Derudover skal der naturligvis være massevis af kolde drikkevarer til at køle dine gæster ned i sommervarmen. Smid for eksempel øl og sodavand i en stor balje med vand, hvis ikke lige du har et ekstra køleskab, der kan bruges til dette, og sørg også for, at der er rigeligt med vand på bordene.

Er der mulighed for det, kan du lave en lille bar, hvor dine gæster kan få eksotiske drinks med paraplyer og hele molevitten, så I rigtigt kan føle, at I er på ferie i sydens sol.


Find på nogle aktiviteter

Når der skal være havefest, er det oplagt at udnytte det gode vejr til at lege og spille forskellige ting. For eksempel er høvdingespil altid en sikker vinder.

Skal festen strække sig over mange timer, er det i hvert fald en fordel at have nogle aktiviteter i baghånden, så folk har noget at give sig til. Afhængigt af størrelsen på din have kan du også stille an til fodbold, rundbold eller noget helt tredje.

Kommer der børn til festen, vil de elske at kunne lege i haven, og selv hvis det kun er voksne, er det altid sjovt med en god, gammeldags dyst i det ene eller andet. Skal der gå øl i den, er der selvfølgelig også et væld af spil, hvor netop dette er omdrejningspunktet.

Uanset hvordan festen skal udvikle sig, er det i hvert fald smart af dig at forberede spil og aktiviteter på forhånd, så du ikke lige pludselig skal ud og finde bolde, frisbees og andet godt lige midt i din store fest.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce