Sådan får du flere besøgende til din blog

Sådan får du flere besøgende til din blog

19. aug 2018

Driver du til daglig en blog, hvor du ønsker at øge antallet af besøgende (og dermed antallet af læsende brugere), så er der nogle helt konkrete ting, som du bør gøre for at optimere din blog.

I dag får du måske den meste trafik inde fra Facebook, hvor du jævnligt deler links til dine nye indlæg på diverse Facebook grupper. Men kunne det ikke være fedt, hvis du kunne få besøgende ind uden at skulle promovere aktivt for det nyskrevne blogindlæg – med andre ord; helt organisk?


Din side skal optimeres mod søgemaskinerne

Du skriver helt sikkert om nogle spændende emner indenfor dit felt. Nogle emner som andre har interesse i at læse om. Er det tilfældet, så vil der helt naturligt være søgninger efter de emner, som du skriver om; og det er her det gælder om at være med helt fremme i søgeresultaterne.

Lad os lege at du elsker at skrive om boligindretning. Du har en blog, hvor antallet af besøgende gerne måtte stige, for det ville også være med til at holde din motivation oppe. Men hvad gør du? Dit seneste indlæg omhandlede ”de tre bedste hylder til soveværelset”, og ud fra din ”counter” kan du se, at kun 10-15 har læst dit indlæg, som har taget flere timer at skrive. Ikke just motiverende, vel?

Svaret på dine bønner er SEO (søgemaskineoptimering). Det er en af de aller vigtigste marketingkanaler for de fleste hjemmesider verden over. Tænk engang over det; hvad gør du, når du leder efter et produkt, informationssøger eller blot ønsker at finde en sjov video? Du søger på nettet – og ikke blot på nettet generelt, men mere end 95% af gangene på Google. Derfor kunne det være en kanon idé, hvis du kunne få din blog op og kæmpe med om de øverste placeringer.


Hvordan optimeres din blog så mod søgemaskinerne?

Ovenstående kan ikke besvares i et enkelt blogindlæg – om end nogle har forsøgt. Dette blogindlæg vil give dig den fornødne grundviden omkring SEO.

For at din blog bliver så ”lækker” for søgemaskinerne som muligt, handler det om at have nogle af de helt basale ting på plads:

·   Gør du korrekt brug af titles?

·   Er dit indhold godt nok – benytter du dig af de rigtige keywords?

·   Hvordan er din generelle on-page optimering – er der styr på den basale kodning?

Ovenstående kan lyde som volapyk, men Rom blev ikke bygget på én dag, og begynder du at læse op på SEO allerede nu, vil du være et godt stykke af vejen inden ugen er omme.


Kan jeg tjene penge på min blog?

Dette spørgsmål er noget nemmere at svare på. Det korte svar er; ja. Det ér muligt at tjene penge på at blogge, og mange gør det allerede i dag. Du kan enten vælge at tage dig betalt pr. indlæg (hvis din side er stærk nok, så vil virksomheder gerne punge ud for, at du skriver en artikel om deres produkt samt linker ind til det) eller via affiliate-links, hvor du får en procentdel af det salg, som du har skabt via dit blogindlæg. Mange bloggere tjener rigtigt fint på at skrive indlæg omkring produkter, hvorfor du måske kunne overveje dette, når din side har fået sig en overhaling indenfor søgemaskineoptimering.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce