Sådan får du en god pris på tilstandsrapporten

Sådan får du en god pris på tilstandsrapporten

12. jul 2021

Inden man køber eller sælger en bolig er det vigtigt med en tilstandsrapport. Det er faktisk lovpligtigt at få lavet en tilstandsrapport, inden man sælger eller køber en bolig. Man kommer derfor ikke udenom at så sådan en lavet. Der er dog stor forskel på, hvad det koster at få lavet en tilstandsrapport, og forskellige udbydere tager forskellige priser på at lave en tilstandsrapport. Vi har derfor lavet en guide til dig, hvordan du sikre dig at få den billigst mulige tilstandsrapport. Hvis du gerne vil vide mere om prisen på tilstandsrapporter, kan du læse mere om det på www.tilstandsrapport-pris.dk.

Hvad er en tilstandsrapport

En tilstandsrapport er en detaljeret rapport om en boligs tilstand. Den påpeger derfor også den pågældende boligs eventuelle fejl og mangler. Derudover kan den være med til at give gode råd til forbedringer af boligen, da den netop udpeger den pågældende boligs fejl og mangler. Så hvis du skal igang med en større renovering af en bolig, kan det være en god ide at starte med at tage et kig på tilstandsrapporten og gå ud fra den. Derudover så sikre tilstandsrapporten dig, at du ikke får nogle store overraskelser efter et køb, da alle fejl og mangler i boligen gerne skulle stå i tilstandsrapporten.

Hvem må lave tilstandsrapporten

Selvom man måske sidder og tænker, at sådan en rapport kan jeg sagtens lave selv, så må man ikke selv lave en tilstandsrapport. Ifølge dansk lovgivning så skal en tilstandsrapport laves af en professionel beskikket bygningssagkyndig. Det er for at sikre sig en vis standard i tilstandsrapporterne. Hvis du skal have lavet en tilstandsrapport vil du normalt kontakte et firma, som derefter sender en bygningssagkyndig ud til dig. Men som sagt kan der være stor forskel på prisen på tilstandsrapporter hos forskellige firmaer, det er derfor en god ide at indsamle tilbud hos de forskellige firmaer, inden du slår dig fast på et firma og lave en aftale med dem. En tilstandsrapport vil normalt koste mellem 4000 og 10.000 kroner afhængig af boligens størrelse og stand. Det er dog vigtigt at huske at tilstandsrapporten kun er gyldig seks måneder efter den er blevet udarbejdet. Hvis man står i et salg skal man derfor have fornyet den efter seks måneder. Dette er for at sikre sig, at tilstandsrapporten altid repræsenterer husets reelle stand. Man har derfor vurderet, at der efter seks måneder kan være sket forskellige ting, som har betydning for husets tilstand, og den skal derfor fornyes derefter. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce