Rygestop

Rygestop

695visninger 4 svar | 25. sep 2019
Man læser så meget om rygere og rygestop. Jeg har røget i mange år, men pludselig gad jeg ikke det mere, da jeg kiggede på mit underskud i banken. 
Jeg er een af dem, som bare kan holde op, når jeg har sagt til mig selv, at "Nu stopper du"  Det har jeg efter min salig far.

Nu er jeg jo en nysgerrig sjæl. og derfor meldte jeg mig til et rygestopkursus for at se, hvordan sådan noget foregår. 
Den var go`nok! Alle fik sagt, hvad de havde på hjerte - også mig. 
Nu skulle kurset stå sin prøve, og vi gik alle hjem med hver vores indtryk og vilje til at stoppe med smøgerne. Forinden var der lagt flere rygestopmidler på bordet, som vi kunne iagttage og se, om det var noget for os. 
Der var akupunkturplastre til 111 kr., tyggegummie, rygeafvnningsfiltre til 348 kr. m.m. det kunne købes nede på apoteket. Jeg kan godt se, at det er billigere at købe de midler her, hvis man i så fald holder op med at ryge - på den konto.

Dagen oprandt, da vi skulle evaluere, som det så fint hedder. Vi blev spurgt een efter een. Alle havde købt eet af de midler, der lå på bordet - untagen mig. 
Da det blev min tur, forklarede jeg, at jeg bare var holdt op med rygningen og lagde 40 kr. til side hver dag (det gør jeg stadigvæk). 
Alle mine bordkammerater fik en længere snak med vores rådgiver. Men mig nikkede hun kun til og gik hastigt videre til den næste. 
Altså, hvis een af jer der læser det her, skal I gå på apoteket og købe de dyre præparater til rygestop - helst flere pakker.     

Jeg er meget ked af det, men jeg har ikke bidraget for fem flade ører til rygestop-industrien.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Rygestop
  •   25. sep 2019 Mit rygestop var i januar 2017. Anledningen var, at jeg blev indlagt med blodprop i hjertet, da vi var på ferie på Fuerteventura.
    Da havde jeg været piberyger i 50 år.

    Da jeg blev indlagt, blev alle mine ting samlet og givet til min kone, incl. pibe og tobak. Tre dage senere blev vi fløjet hjem til Skejby, hvor jeg kom på "værksted". Efter reparationen kom jeg til Silkeborg Sygehus, hvor jeg stadig var tilkoblet diverse elektronisk udstyr.

    Da jeg endelig blev sendt hjem, havde jeg ikke haft mit tobak i otte døgn.
    Da besluttede jeg, at jeg vist godt kunne klare mit rygestop selv.

    En overlæge på Skejby fortalte, at jeg bare skulle sige til, så jeg kunne få nogle rygestopmidler. Men - det havde jeg nu ikke lyst til. Og det var vist godt en god beslutning. For på det tidspunkt havde jeg egentlig tænkt, at jeg bare kunne reducere mit forbrug, når jeg kom hjem.

    De otte døgn overbeviste mig om, at det ikke var nikotinen, jeg var afhængig af. - Det var 98 % vaner. Det var, når jeg kom i de situationer, hvor jeg plejede at få et hvæs på piben, at jeg mærkede vanens magt. - Var jeg blevet holdt vedlige med nikotin, havde det sikkert været sværere, at fuldføre rygestoppet.


  •   26. sep 2019 Jeg har prøvet mange gange at holde op med rygning. Det var da jeg var yngre, jeg gik og babbede på et rør med nikotin i, men startede alligevel igen.

    Men da jeg blev 60 år kunne jeg mærke på kroppen at hvis ikke jeg sluttede nu så blev jeg ikke så meget ældre. Vi, min mand og jeg stoppede også fra den ene dag til den anden, og det var faktisk ikke så svært, måske også fordi vi kunne mærke en forbedring i helbredet,
    Det er nu 13 år siden og jeg har ikke savnet det overhovedet, efter den første måned var jeg ligeglad med cigaretter,


  •   26. sep 2019 Ja, os med rygrad, vi kan da godt tillade os at klappe os selv på skulderen, jeg er også en af dem, som ikke behøvede en "barnepige", det handler bare om selvdisciplin og vise omverdenen, at vi har rygrad som bropiller smiley

  •   27. sep 2019 Jeg er meget glad for jeres svar. Mange siger nemlig, at de rygestop-midler giver dem et behov for at bruge DEM, og så er de jo lige vidt. De koster det hvide ud af øjnene - vanedannende? Ja!
    Rygestop-branchen har forlængst fundet sin niche.


Kommentér på:
Rygestop
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce