Proteinberiget panna cotta med saftsauce og drys

Proteinberiget panna cotta med saftsauce og drys

12. okt 2018

Proteinberiget panna cotta er den klassiske italienske dessert i en proteinberiget version, hvilket gør den ideel til småtspisende eller mennesker med et øget behov for protein. Som småtspisende er det vigtig at man får nok med proteiner og kulhydrater.

Panna cotta er en lækker frisk dessert, som kan sende tankerne ud på varmere himmelstrøg. Den minder mest af alt om de klassiske danske desserter såsom fløderand eller budding.


Opskrift til 2 portioner protein panna cotta

2 blade husblas

1 knsp appelsinskal, fint revet

1/2 vaniljestang

40g sukker

3/4 dl sødmælk

1 3/4 dl piskefløde

8 g ATPRO 200 proteinpulver

25g ribs

25 g sukker

1/2 citronskal, fin revet

1/4 dl vand

1/4 dl rød saft, koncentreret

1/2 spsk solbærsaft

3 g ATPRO 200 proteinpulver

1/2 tsk ideal frugtgrødsjævner

1/2 spsk vand til jævning

10g mandelsplitter

10g chokolade, hakket eller spåner

10g cornflakes


Fremgangsmåde

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. I en gryde blandes appelsinskal og kornene fra vaniljestængerne med sukker, sødmælk, piskefløde og vaniljestængerne. Pisk ATPRO 200 i blandingen og kog i ca. 5 minutter. Tag herefter vaniljestængerne op og tilsæt den udblødte husblas under omrøring. Fordel nu massen i portionsforme eller en passende størrelse skål og sæt panna cottaen på køl i ca. 3 timer.

Til saftsaucen blandes ribs, sukker og citronskal. Blandingen trækker nogle timer. Hæld vand, koncentreret saft og ATPRO 200 proteinpulver i en gryde og kog op i nogle minutter. Rør Ideal frygtgrødsjævner med vand til jævning og tilsæt til saftsaucen. Tilsæt de sukkersyltede ribs og varm saucen igennem. Smag til med sukker og køl saucen af inden servering.

Til drysset blandes alle ingredienserne herunder mandler, chokolade og cornflakes sammen.

Vend panna cottaen ud på en tallerken og servér så med saftsauce og drys. Desserten bør nydes mens den er kølig.


Tip:

Denne Panna cotta kan også bruges som en vaniljebudding.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce