Nyt look til hverdag eller fest?

Nyt look til hverdag eller fest?

13. nov 2018

Næsten alle mennesker i Danmark – måske nok især de yngre – vil gerne løbende ændre i deres fysiske fremtoning, og de mest almindelige metoder har i rigtig mange år været at farve sit hår, ændre frisure og for mænd forskellige former for skæg og kvinder kan ændre i deres makeup eller bruge en anden farve neglelak.

En anden metode, som er knap så udbredt og knap så kendt – det er at ændre sin øjenfarve ved at bruge farvede kontaktlinser uden styrke.  

Det sker ved, at du finder nogle flotte og spændende kontaktlinser uden styrke men med den farve og det mønster, som du finder interessant, og når du så sætte disse farvede linser i dine øjne, ja så er dit look blevet helt anderledes….

Der findes i dag et rigtigt stort udvalg af farvede kontaktlinser, og de er alle baserede på bløde kontaktlinser, en type kontaktlinser som har været fremstillet siden 1971, hvor de første bløde kontaktlinser kom på markedet i USA., så det er en rigtig kendt teknologi, og der er heller ikke krav om undersøgelse hos en optiker eller lignende, hvilket jo viser, at det er helt risiko frit at bruge dem – ellers havde det offentlige jo nok sat en række skrappe krav op om tilsyn mm. Så du skal heller ikke have en recept eller lignende.


Det er sikkert at bruge farvede kontaktlinser uden styrke

Det er selvfølgelig vigtigt, at du er omhyggelig med din hygiejne, når du bruger kontaktlinser, da de jo trods alt skal i øjnene. Du skal derfor udelukkende bruge kvalitets linsevæske og desuden bruge et lille etui, som du skal holde rent og huske at skylle hver gang, at du bruger dine kontaktlinser i øjnene. Så husk at vaske dine hænder, når du tager de farvede kontaktlinser ud eller sætter dem i øjnene.

Om natten ligger de farvede kontaktlinser i deres etui, og i noget rensevæske – etui og rensevæske køber du typisk samme sted, som de farvede kontaktlinser.

Kontaktlinser med farve fås i både grønne, brune, grå og blålige nuancer. Der findes også såkaldte crazy kontaktlinser, som primært bruges til fastelavn, Nytår og Halloween, hvor disse crazy kontaktlinser er en del af et fantasifuldt kostume.

Det er typisk sådan, at mennesker med brune eller sorte øjne vælger farvede kontaktlinser ovre i de blålige og grønlige farvenuancer – hvorimod mennesker med mere blålige eller grønlige eller grålige farvenuancer i deres øjne vælger farvede kontaktlinser, som er brune eller måske endda sorte.

Vi kender denne måde at vælge på fra andre situationer – vi ser jo typisk, at lyshårede kvinder farver håret i en sort nuance og tilsvarende så vælger mørkhårede kvinder at farve sig blonde eller lyshårede.


Hvad koster det så?

Du skal være opmærksom på flere ting:

-        Er det engangslinser?

-        Er det 14 dags linser?

-        Er det langtidslinser (3 til 6 måneder typisk)

Typisk dækker prisen et sæt med 2 styk kontaktlinser, som ligger i en lille pakke, altså er der en til hvert øje. Dog findes der ”kreative” webshops som angiver prisen for en linse, og derved kommer til at se meget billige ud, men reelt er prisen det dobbelte, da du jo skal bruge 2….

Du skal også være opmærksom på om fragt er gratis eller ej.

Du skal også huske at købe linsevæske og etui, så du kan opbevare dem ordentligt og dermed have glæde af dem i lang tid.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg