Nybagt forælder – husk testamentet

Nybagt forælder – husk testamentet

3. mar 2019

Det kan godt være, det for mange nybagte forældre, er langt ved siden af den nye dagligdag også at skulle overveje at få skrevet sit testamente. Men faktisk kan det være en rigtig god idé at få kigget på arveregler og andet vigtigt, når der sker en familieforøgelse. Vil man være helt sikker på at det bliver gjort rigtigt, bør man gå til en uvildig og pålidelig advokat som laver testamenter.

 

Hvilke regler gælder der?

Det er nok de færreste, der kender arvereglerne og ved hvem der som udgangspunkt står først i rækken til at arve, når man ikke er til længere. Som nybagt forældre er det ikke den første tanke, der melder sig, og det kan være meget lettere at sende den om bagi rækken af tanker og overvejelser, hvis den alligevel skulle dukke op. Det skulle jo gerne vare længe, før man melder sig ud af verden, og til den tid har man måske alligevel brugt den opsparing, der måtte være. Det er desværre bare ikke altid sådan det går.

 

Arverækkefølgen

Først og fremmest står ægtefælle og børn, og herefter børnebørn til at arve ens jordiske efterladenskaber. Hvis der ikke er nogle børn tilbage, fordi er afgået ved døden, er det deres børn, dine børnebørn, der bliver rykket op som tvangsarvinger.

Har du ikke børn, og lever stadig dine forældre stadig, så er det dem, der står i første række til at arve. Efter dine forældre kommer eventuelle søskende, og hvis den ene af dine forældre er gået bort, så er det dine halv- og helsøskende, der arver den forælders andel. Findes der inden halv- eller helsøskende, må man finde arvingerne blandt dine niecer og nevøer.

I sidste række kommer bedsteforældre, tanter og onkler.

 

Ægtefælle eller samlever

Ens ægtefælle vil altid være første i rækken til at arve efter dig. Det er dog anderledes, hvis man ikke er gift, men blot samlevende. Her vil børnene altid være arvinger, medmindre man har skrevet sit testamente. I sammenførte familier arver din samlevers børn dog som udgangspunkt ikke efter dig.

Så for at sikre en eventuel samlever bedst muligt, så han/hun ikke mister kun mister den indkomst, du genererede til husstanden, men også alt andet af værdi, som tilhørte dig, er det rigtig vigtigt, at du selv beslutter dig for hvordan det skal foregå, skulle det utænkelige ske.

 

Arv kan splitte familier

Der er utallige eksempler på, at der sker uoverensstemmelser i forbindelse med en arvesag. Både på den ene eller den anden måde. Men har du på forhånd besluttet dig, hvad der skal ske med dit jordiske gods, kan dine arvinger være lige så sure og skuffede, som de nu måtte blive. I sidste ende bliver de nødt til at respektere din beslutning. Det kan selvfølgelig være svært at være meget detaljeret, når det kommer til specifikt indbo og andre objekter, men her må man sætte sin lid til at ens arvinger kan finde den rigtige løsning. En helt anden løsning, som set brugt ofte, er at donere sin arv til en velgørende organisation.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce