Ludomani

Ludomani

818visninger 3 svar | 27. sep 2020
Er der nogen mere ondsindet "fritidsindteresse" end spil om penge?
Det mener mange med mig, det er, og de mennesker, som bliver suget stille og rolig ind i den pengemaskine. De kan ikke bare slippe ud igen, for de bliver holdt fast af "lufttrykket" inde i maskinen.
Hvad er ludomani?
Afhængighed af pengespil
"En ludoman kan ikke begrænse sit spil, selvom han/hun ofte godt kan se, at spilleadfærden ikke er hensigtsmæssig.
WHO definerer ludomani som en spillemæssig forstyrrelse, der dominerer personens liv på bekostning af det sociale, arbejdsmæssige og famililiemæssige værdier og for pligtigelser"
"Udvikling af ludomani
ludomami udvikler sig ofte over flere år fra kontrolleret spil over problemspil til ludomani. Men for nogen kan det gå meget hurtigtre"
Det er essensen i ludomani. Hele ludomanens liv kan blive smadret, hvis ikke han/hun søger hjælp.
Center for ludomani står for 3/4 af behandlingen for Ludomani i Danmark. Her forsøger man at gøre ludomanen klar over sin egen reaktion over for spil og motiverer vedkomne til at slippe ud af pengemaskinen og sin afhængighed af spil.
Jeg kender ikke nogen ludomaner - underligt! De findes jo mange steder og går ganske givet iblandt os. Min teori er den, at det er et tabu at tale om den slags, og at ludomanen er flov over sin situation. Måske har familien ikke opdaget noget endnu, selvom man måske nok kan se, at der er en forandring i ludomanens adfærd, derhjemme.
Men ballonen revner en dag, og så har vi familietragedien med en psykisk ustabil far eller mor, pengemangel og skilsmisse som er een af de mange, mange konsekvenser ved at være i spilledjævelens vold.
Medierne har ikke opdaget alvoren i at ludomaner kan ruinere sig selv og familien. De tordner løs med reklamer om spil af forskellig slags - uanset om vi lige har set luksusfælden med en ludoman på skærmen. Det hænger jo ikke sammen.
De kendte tjener penge ved at medvirke i disse reklamer, som jo kun er et job for DEM, men de tænker ikke på, at man måske kan avle flere og flere ludomaner på den konto:
"Når kendisserne siger god for spil, så kan det da ikke være så farligt"
Nej ikke for de kendte, men for dem, som kan lide at spille og ikke ser faren lure lige omkring hjørnet.
Ingen taler om dem, som tjener på spillemaskiner, kortspil m.m.
Synderne?
Bl.a Danske spil, som leverer "Kongeodds" og pengegaver til ludomaner. Man kalder sig ansvarlig, men sender alligevel "gode" tilbud til ludomaner, der står i Register Over Frivilligt Udelukkende spillere (Rofus) Det sker via kundernes mailadresser.
Mon staten også tager en bid af kagen?
Til regering og folketing, lovgivning og retsvæsen, til det offentlige, til medierne, til hele samfundet:
Vågn op og se, hvad der foregår lige for næsen af os alle sammen. Ludomani er sygeligt, det er ødelæggende for den enkelte ludoman, familien og hele samfundet - gør noget ved det!!!!
Erik Balslev, Preben Kirkegaard Hansen og 3 andre
1 kommentar
Synes godt om
Kommenter

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Ludomani
  •   27. sep 2020 Daniella L ludomani jeg kender en del og jeg tror at det ligeså meget er troen på at de kan vinde de hurtige penge og du vil give de kendte og reklamer - spille steder skylden for ludomanens problemer og det er sku ikke ok for hvem skal så have skylden for folk der er sexafhængig eller hvad med alle dem der kan li alkohol - energidrik og sådan kan vi forsætte.
    Hvis jeg skulle behandle en ludoman vil jeg sætte personen foran i spillemaskine og lade personen sidde og spille lige ind til personen brækket sig.


  •   27. sep 2020 Hej Leon

    Du har ret, det er ikke de kendte, som skaber en ludoman, men var jeg en kendt person eller bare en ukendt, ville jeg aldrig medvirke i disse reklamer.


  •   27. sep 2020 Daniella L hvis du ved kendt vil du tage imod de penge du kan jo se hvordan kendte i disse corona tider er på røven grundet at de ikke tjener penge og jeg vil også tage imod dem smiley

Kommentér på:
Ludomani
Annonce