Ligestilling du'r ikke i sengen

Ligestilling du'r ikke i sengen

621visninger 19 svar | 16. aug 2018
Der var lige noget, der fangede mig her i disse ligestillingstider, jeg vil varmt anbefale feministerne at læse denne bog, det er til at blive klogere af og få forståelse af, hvad der går galt, når vi vælger at blive skilt, og ja, der kan være flere grunde, men vi kommer ikke udenom, at NÆRHEDEN eller mangel på samme er mere end vigtigt, for et velfungerende forhold. 

Jeg citere lige lidt: "Den ensartethed, der fungerer på kontoret, fungerer ikke i det erotiske liv.  Mandlige og kvindelige forskelle skal gøres større, for at lidenskaben kan få fuldt blus på".  Det skriver den amerikanske parterapeut, kønsforsker og forfatter David Deida i sin tankevækkende bog "Den maskuline mand". Der videregiver her nogle af hans ofte provokerende holdninger, der bygger på mange års studier og erfaringer.

Hvid du som kvinde betragter mand og børn som det vigtigste i dit liv og går ud fra, at sådan har din mand det også, er det meget muligt, at du tager fejl.  Kønsforskeren David Deida mener i hvert fald, at parforholdet kommer i anden række for "rigtige" mænd.

En rigtig mand har sat sig et livsmål, det være sig at nå toppen af en karriere, at arbejde helhjertet med det, han brænder for, at sparke bolden i mål, at deltage i frihedskamp eller andre aktiviteter til gavn for en bedre verden.

Han har det kun godt, hvis han bruger sin maskuline psyke optimalt.  Hvis manden prioriterer parforholdet, svækker han sig selv, tjener universet dårligt og snyder sin kvinde for en autentisk mand, som kan tilbyde hende fuldt nærvær.  "Uden et livsmål lever manden en utilfredsstillende tilværelse og bliver måske endog seksuelt impotent", skriver Deida.

Nu skal det ikke forstås sådan, at den rigtige mand bare lige vender en omgang derhjemme til en gang kys og kram og aflevering af penge til husholdningen - hvorefter han styrter videre mod sit livsmål.  Nej, han bliver mere nærværende, mere menneskeligt og erotisk givende, fordi livsmålet gør hans kerne levende og stærk - til glæde også for kone og børn.  De vil reagere mere positivt på mandens klarhed end på hans vaklen og flertydighed, der hænger sammen med flugten fra det dybeste mål.

Derfor skal den målrettede mand ikke have dårlig samvittighed over at tilbringe begrænset tid med børnene.  "Kort tid sammen med en far, som er absolut nærværende, fuld af kærlighed, usplittet i det indre og sikker på sine mål i livet, vil påvirke børnene mere positivt end en masse tid med en far, der har mistet følingen med sit mål".

Manden rådes til ikke at bruge familien som undskyldning for at være mindre, end han kan være.  Vigtigheden af et livsmål og kvindens forståelse af, at sådan bør det være, gives med følgende eksempel:  En mand tager afsked med sin kvinde, fordi han skal i krig.  Hun hulker af fortvivlelse, tigger ham om at blive.  Men inderst inde ved hun, at han må afsted.  Hvis han pludselig sagde: "Jeg skifter mening.  Du er vigtigere for mig end menneskehedens frihed", så vil hun kun lyse op et par sekunder, derefter føle sig slukøret, skuffet over ham.

I gamle dage var mænds og kvinders roller fastlagte og adskilte.  Han tog ud for at skaffe penge, hun blev hjemme hos børnene.  Mænd dominerede ofte kvinder med fysisk og økonomisk magt, mens kvinder manipulerede med følelsesmæssige og seksuelle slag.  Karikaturerne dengang var machofjolset Kasket Karl og den underdanige husmor.

Så fulgte med kvindefrigørelsen i 1970'erne en lang periode, hvor kønnene søgte at afbalancere deres mandlige og kvindelige energier henmod 50/50.  Unisex var sagen.  Mænd lod håret vokse, dyrkede deres kvindelige sider, mens kvinder trak i bukser og kæmpede for uafhængighed og karriere.

Vælg en partner, som er din komplementære modsætning, hedder en kapiteloverskrift i bogen.  Citat slut.

Hvornår begynder vi at forstå, vi heldigvis ikke er ens og så accepterer det ??

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Ligestilling du'r ikke i sengen
Kommentér på:
Ligestilling du'r ikke i sengen
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce