Kend din gin – guide til gin og dens historie

Kend din gin – guide til gin og dens historie

11. jul 2018

Lad os allerførst slå fast, at gin ikke kun hører til i de dekadente 80’ere, som fast bestanddel i James Bonds Martini eller som den bedre halvdel i den klassiske gin-tonic, der i øvrigt er særdeles forfriskende og bør serveres i smukke og lækre ginglas, som på alle måder fremhæver både smag og æstetik. Gin er en farveløs spiritus, hvis vigtigste egenskab måske netop består deri, at drikkens smag passer fortrinligt til mange forskellige drinks. Men hvor kommer gin fra? Det kan du læse mere om i næste afsnit.


Kom med tilbage i tiden

Inden vi går mere i detaljer med gin, er det måske på sin plads at se en smule tilbage i tiden. Det, du kender som gin, kan faktisk dateres tilbage til det 16 århundredes Holland, hvor gin - naturligvis fristes man til at sige - blev solgt som medicin. Gin var oprindeligt ikke beregnet til at blive drukket med henblik på nydelse, men den distinkte smag af enebær gjorde det svært ikke at nyde smagen. Måske troede du, at gin var en engelsk opfindelse, og det kan du faktisk også have god grund til.


Engelske soldater bragte nemlig ginen med hjem til England fra Holland, og i hjemlandet opnåede den meget hurtigt kolossal succes. Den dag i dag er gin stadig umådelig populært, og det er en drik, som du kan nyde på kanten af swimmingpoolen eller siddende på en barstol på et hipt sted midt i byen. Gin er nemlig den slags spiritus, som passer godt til alle lejligheder. Frisk og forførende giver den dig den der meget lækre smag, du ikke finder andre steder.


Du skal behandle din gin ordentligt

For nogle mennesker handler gin mere om kvantitet fremfor kvalitet. Men som med alle andre spirituosa gælder det også her, at du både kan finde gode og dårlige udgaver af gin. Når du køber en flaske god gin, vil du hurtigt opdage, at du netop har meget mere aroma at arbejde med. Det vil sige, at det er langt lettere for dig at skelne de forskellige smage fra hinanden.


Her kan det endnu engang faktisk godt betale sig, at du køber nogle ginglas. Disse er nemlig designet på en sådan måde, at du får de allerbedste muligheder for at dufte og smage på din gin. Et ginglas bør bue indad ved toppen for på den måde at indkapsle duftene. Når du dufter til gin - og du vel at mærke benytter dig af det rette ginglas - kan du faktisk ret hurtigt vurdere, om du har fået fat i flaske gin af god eller dårlig kvalitet. En mindre god flaske gin vil have en ret tydelig duft af kemikalier, hvorimod den bedre gin vil dufte naturligt.


Køb kvalitetsgin og få mere for pengene

På den måde kan man sige, at der er to elementer, som du skal have tjek på, når du skal købe gin. For det første skal du have fat i de rette ginglas, og for det andet skal du ikke lade dig spise af med den billigste flaske. Prøv dig frem, læs tests, og så vil du hurtigt finde ud af, at gin har meget store og naturlige smagsvariationer, hvor det gennemgående tema dog til stadighed er de karakteristiske enebær.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg