Kan holdningskorrigerende tøj afhjælpe smerter i rygge...

Kan holdningskorrigerende tøj afhjælpe smerter i rygge...

19. aug 2018

Oplever du at have smerter i ryggen, så er du ikke alene. I Danmark har størstedelen af befolkningen oplevet smerter i ryggen – nogle har denne smerte kronisk, andre har den fra tid til anden. Fælles for alle er dog, at ønsket om en smertefri ryg står højt på ønskelisten.

Holdningskorrigerende tøj er i den forbindelse blevet uhyre populært – men er der noget om hypen? Kan holdningskorrigerende tøj virkelig afhjælpe smerter i ryggen, eller er det blot endnu et produkt, der lover guld og grønne skove, men som ikke formår at leve op til kravene? Det har vi forsøgt at kigge nærmere på i denne artikel.


En holdningskorrigerende T-shirt kan ikke stå alene

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at en holdningskorrigerende t-shirt ikke kan stå alene i arbejdet mod en smertefri ryg. Ondt i ryggen kan komme af mange ting, men ofte handler det om, at ryggen (eller lænden) simpelthen ikke er stærk nok i muskulaturen. Derfor er træning af ryggen alfa omega i arbejdet mod en smertefri ryg.

En holdningstrøje kan ikke træne din ryg, som du har mulighed for i et træningscenter eller med nogle gode øvelser derhjemme. Det som en holdningstrøje derimod kan, er at minde dig og din krop om, at kroppen skal holdes rank. Problemet opstår nemlig, når vi som mennesker ”krummer” i ryggen og derved får en dårlig positur.


Mobiler, tablets og bærbare computer bærer en stor del af ansvaret

Dårlig positur kommer i høj grad af, at vi som befolkning er blevet vilde med at ”krumme” os indover vores mobiler, tablets og bærbare computere. Kigger man på folk, der eksempelvis står og venter på bussen, så vil man hurtigt kunne se problemstillingen.

·   Følg linket for at se et udvalg af holdningskorrigerende tøj!

Det er her, hvor en holdningskorrigerende trøje kan være yderst behjælpelig. Den tillader dig nemlig ikke at ”krumme sammen” omkring din telefon i samme grad – den vil derimod ”stå imod” og derved huske dig på, at du bør stå med rank ryg.

En holdnings t-shirt kan endvidere bruges indenunder skjorter eller andre t-shirts, hvorfor den kan bruges i dagligdagen. I modsætning til en holdningstrøje kan man også vælge at købe en rygstøtte – denne er dog ikke ligeså nem at bruge i dagligdagene. En rygstøtte fungerer mere som en ”sele”, som derved holder dine skuldre i skak.


Få en fysioterapeut til at give dig de bedste øvelser mod din lidelse

En klog ting at gøre er at rådføre sig hos fagfolk, der har med sin lidelse at gøre til dagligt. Fysioterapeuter vil kunne hjælpe dig med at finde frem til de bedste øvelser, der vil kunne give dig en øget muskulatur omme i ryggen, så du derved kan stå imod smerten. Det er aldrig sjovt at lave disse øvelser, men hvis de kan hjælpe dig mod en smertefri ryg, bør det bestemt overvejes. Dernæst kan du overveje, om en holdningskorrigerende trøje kan bruges som supplering til din træning, hvis du i dagligdagen glemmer at holde ryggen rank. Din udstråling vil endvidere være en helt anden, når kroppens positur er mere eller mindre lige; det er bestemt også værd at tage med!


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce