Ja, hvem er du ??

Ja, hvem er du ??

607visninger 4 svar | 12. aug 2018
Et underligt spørgsmål, for selvfølgelig er man sig selv, eller er man ?? - Vi mennesker kan miste os selv på rigtig mange måder og i rigtig mange sammenhænge.  Det er faktisk sjældent, at vi sådan helt er os selv, sådan helt rigtigt.  Ligesom vores sanseredskaber er rettet udad, så er vores indlevelsesevne også meget naturligt rettet mod vores omverden.  Via vores sansning, "indlevelsesevnen", oplever vi, hvordan vores medmennesker har det, og implicit, hvordan de gerne vil have, vi skal opføre os.

Helt ubevidst samler vi disse informationer ind og vi retter for det meste ind og tilpasser os det scenarium og den situation, vi befinder os i.  Som sagt, så sker denne tilpasning fuldautomatisk, dvs. helt uden at vi lægger mærke til det.

Som en anden karma-leguan skifter vi farve, så vi passer ind i omgivelserne og finder mere eller mindre fodslag med personen eller den kultur, der er i den gruppe, vi befinder os i.

Årsagen til at denne "tilpasning" sker, er, at vi som enkelt individ kan få en oplevelse af at høre til den gruppe og derved opleve en form for tryghed.  Vi ændrer på vores udtryk, vores væremåde, for at opnå tryghed, for at tilhøre en gruppe.

Hvem er du ??

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Ja, hvem er du ??
  •   12. aug 2018 Ja efter 72 år så vil jeg gerne gøre krav på at være min egen, men der er jo sider af en selv som man aldrig kunne finde på at indrømme at man besidder, SÅHHH måske kender man ikke sig selv så godt som man selv tror, men hvis du derimod spørger om hvem min mand er uha da da, så kan jer beskrive ham ned til mindste detalje he he smiley smiley smiley smiley smiley

  •   12. aug 2018 Ja hvem jeg er jo jeg er marsterleon der altid siger sin mening om folk kan li den eller ej dog kan jeg tabe talens brug men det er en helt anden historie smiley

Kommentér på:
Ja, hvem er du ??
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce