Inkasso kan hjælpe din virksomheds likviditet

Inkasso kan hjælpe din virksomheds likviditet

4. sep 2018

Mange firmaer har ofte problemer med ubetalte regninger. Årsagerne til de ubetalte regninger kan ofte være mange, men bunder ofte i en simpel forglemmelse hos debitor. Somme tider sker det at Debitor forsøger at undgå regningen i den tro, at virksomheden ikke vil forfølge kravet gennem eksempelvis inkasso.

Dårlige betalere er ofte rigtig hårde for din likviditet og er samtidig en af årsagerne til at mere end 6.000 virksomheder hvert år går konkurs. Inkasso er en af de mest effektive måder til at sikre din likviditet fra dårlige betalere, men du og din bogholder kan heldigvis gøre meget for helt eller delvist at sikre at dine kunder betaler til tiden.


Styr på likviditet starter med dig selv

Inkasso er ofte løsningen når udfordringen med de dårlige skal løses. Men før du og din virksomhed begynder at overveje om I skal bruge inkasso hos en inkassoadvokat eller inkassofirma, ja så begynd med at få et overblik og procedurer for jeres debitorer.

For har du som virksomhedsejer styr over hvor mange der egentlig skylder dig penge? Hvor mange penge I har ude i ubetalte regninger? Har du styr på hvad I gør når en kunde ikke betaler? Nej? Hvis det er tilfældet, så sørg for at få faste procedurer, eventuelt i samarbejde med bogholder om hvad I skal foretage jer. En start kunne være at få en liste med jeres debitorer, mindst en gang om måneden.  Når I har overblikket bør I opsætte procedurer for hvornår I rykker jeres kunder med rykkerskrivelser og rykkergebyr. Bør i sende breve, mails eller ringe kunden op? Uanset hvad I gør, så er det en sikker måde til at få en stor del af jeres betalinger hjem, og måske helt undgå at skulle bruge inkasso.

Reagerer de ikke på jeres henvendelser, hverken telefonisk eller på brev, så bør inkasso overvejes, da det ofte er den eneste vej til at få dine udestående hjem.


Inkasso hos et inkassofirma eller inkassoadvokat?

Langt de fleste mindre virksomheder har aldrig benyttet inkasso før, og overblikket kan derfor være svært at skabe sig. For skal man køre sine inkassosager hos en advokat eller et inkassofirma? Visse tilbyder et abonnement mens andre tilbyder gratis inkasso ud fra principperne om no cure, no pay. Fælles for både inkassofirmaerne og inkassoadvokaterne er ofte, at de får hele eller dele af de tilskrevne renter og inkassosalær der bliver tilskrevet debitor. Det er derfor i praksis ofte langt billigere at køre en ubetalt regning til inkasso end de fleste går og tror.

Inkassotjenesten Debito.dk har skabt en online tjeneste hvor du kan uploade din sag gratis, og de vælger hvor sagen skal køres. Uanset om tjenesten vælger et inkassofirma eller advokat til din inkassosag, så er det altid ud fra princippet no cure no pay – og dermed gratis inkasso såfremt sagen ikke løses. Løses sagen, så tages der 10% af det indsendte beløb. Tjenesten tager alle sager, lige fra første rykkerskrivelse til at føre sagen i fogedretten, hvis det bliver nødvendigt. Tjenesten har en lang række inkassofirmaer og inkassoadvokater i ryggen.


Undgå at blive en del af en kedelig statistik

I 2017 gik 6.383 danske virksomheder konkurs, hvor en af hovedårsagerne var dårlig likviditet og styring af virksomhedens økonomi. Undgå at du og din virksomhed bliver en del af den kedelige statistik, og sørg for, eventuelt i samarbejde med bogholder, at virksomhedens debitor-liste minimeres. Det gøres blandt andet gennem en effektiv proces om fast at sende rykkerskrivelser både med og uden rykkergebyr ud. Du må maksimalt sende tre rykkere med rykkergebyr ud. Herefter bør du overveje om inkasso er en løsning for jer.

Der er mange der ude der vil hjælpe dig – sørg for at gør brug af dem, og undgå at gå konkurs på grund af manglende likviditet.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x