Hvorfor skal man følge et træningsprogram?

Hvorfor skal man følge et træningsprogram?

14. aug 2018

Bare det at komme ud og lave noget bevægelse, eller anden form for træning, er 100 % bedre end slet ikke at lave noget. Men hvis du ønsker noget ud over lige at få pulsen op et par gange om ugen, så er et godt gennemarbejdet træningsprogram en nødvendighed.


Derfor skal du følge et specifikt træningsprogram

Mange tror fejlagtigt at det er en god ide altid at lave noget forskelligt, når man er af sted til træning, men det er slet ikke en dårlig ting at lave de samme øvelser.

Derfor er det at følge de samme øvelser og den samme struktur, slet ikke en dårlig ide, hvis du vil se resultater, som øget styrke, mere muskelmasse eller blive ”strammet op”.

Her vil jeg primært fokusere på styrketræning, men argumentet for at følge en fast struktur, er 100 % det samme som hvis du træner løb, svømning, cykling eller noget helt fjerde.


Hvorfor træner vi?

Hvis du bruger styrketræning, så er der kort sagt to ting vi gerne vil opnå:

1.   At blive stærkere

eller

2.   At få større muskelmasse – OGSÅ selvom du bare gerne vil se ”fit ud” eller ”blive strammet op”.

For hvordan bliver man strammet op? Det gør man ved at få mere muskelmasse, eller ved at få en mindre fedtprocent.

Hvorfor denne lange forklaring når vi snakker om et træningsprogram eller ej? Det er for at forstå de bagvedliggende faktorer der afgører om man har succes eller ej med sin træning.


Mere muskelmasse – hvad skal der til?

For at få mere muskelmasse, eller mere styrke, gælder det om at gøre LIDT mere end man gjorde sidst, man var afsted til træning.

Dvs. enten løfte lidt flere kilo, tage lidt flere gentagelser. Dette kaldes også progressiv overload, hvilket er målet med alt træning.

Alt bliver tit kompliceret, så skal man lave den ene øvelse, og den næste dag skal man lave en anden øvelse, men træningen behøves slet ikke at blive så kompliceret. For når alt kommer til alt, sigter du efter at løfte mere fra gang til gang når du er til træning? Ja så vil resultaterne komme.


OG derfor skal du følge et program:

Hvis du IKKE følger et fast træningsprogram, så vil du aldrig vide om du bliver bedre eller stærkere?

Af netop denne grund er det super vigtigt at følge en fast struktur og have noget at sammenligne med fra uge til uge, for ellers vil man aldrig vide om det går frem.

Få lavet et godt og gennemarbejdet træningsprogram der passer til dig og dine mål, så skal resultaterne også nok komme!


God træning.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce