Hvordan finder man det bedste hundefoder til sin hund?

Hvordan finder man det bedste hundefoder til sin hund?

17. aug 2018

Danmark er spækket med hundefoder mærker næsten lige så mange som der er hunderacer. Derfor kan det være utroligt svært for hundeejere at vælge det rette hundefoder.

Men det behøver ikke at være så svært, for som hundeejer er man nødt til at sætte sig ind i hundens naturlige kost, det vil sige man skal spørge sig selv om, hvad en hund ville have spist hvis den var i sine naturlige omgivelser.

Hunde er som udgangspunkt kødædere, med en kort fordøjelseskanal og tænder til at rive og flå kød af byttedyr. Hunde har svært ved at fordøje korn og udnytte næringsværdien af vegetabilske råvarer. Dette fremhæves yderligere, fordi de ikke har enzymet kaldet amylase i deres spyt, som hjælper med at nedbryde disse stivelsesholdige kulhydrater hos planteædere.


Kød skal være først på ingredienslisten

I løbet af de sidste mange år er hundefoder blevet lavet generelt set mere og mere afvigende fra hvad hunde har brug for, ikke kun skal for at overleve, men også for at trives optimalt. De fleste hundefoder har været produceret med billige og inkonsekvente protein- og kulhydratkilder i de forkerte mængder, som er langt væk fra den naturlige kost som en hund både biologisk og anatomisk set har brug for.

Så når du er på udkig efter et hundefoder som din hund skal trives på, så husk altid at tjekke indholdsfortegnelsen og se efter om kød kommer som den første ingrediens, der skal ligeledes helst være så lidt vegetabilske råvarer i så muligt. Kvaliteten af råvarerne har selvfølgelig også en betydning, så når du kigger på ingredienslisten skal der stå kød, der må ikke stå kødmel, animalske biprodukter eller hydroliseret protein da denne proces er kemisk udført.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce