Guide til at finde gode computer- og hardwaretilbud

Guide til at finde gode computer- og hardwaretilbud

25. sep 2018

At finde et godt computertilbud er ikke lige så nemt som det lyder. Det kan illustreres ved et hypotetisk eksempel. Forestil dig at Forhandler A og B har den samme computer til salg til 4000 kr. Forhandler A vælger så i en periode at tage 8000 kr. for computeren. I den periode sælger de nok ikke særlig mange computere, men det behøver de heller ikke.


Derefter sidder de computeren på ”tilbud” til 5000 kr. – og skriver i deres annoncer, og på deres hjemmeside at man sparer 3000 kr.

Der er ikke noget forkert i ovenstående situation, problemet er bare det ikke er et særlig godt tilbud, når du kan få computeren til 4000 kr. et andet sted.


Hvordan finder du så gode tilbud?

Det første råd er at kigge på flere forskellige computere, og dernæst sammenlign indholdet med prisen. Hvis du ved lidt om hardware kan du som regel spotte om et tilbud er godt eller ikke. Hvis man ikke ved noget om hardware så kan prissammenlignings hjemmesider hjælpe dig.

Compware.dk har lavet en side der finder de bedste computer og hardwaretilbud. Den fungerer på den måde at over 35 webshops bliver skannet for over 30.000 produkter. Hvis der er mere end 2 shops, og den ene shop har et produkt der er 20% billigere kommer produktet på den side.  Det smarte ved ovenstående side er at du får alle de bedste tilbud samlet et sted, og du kan være sikker på at det er de billigste priser der bliver vist.


Husk computer og hardware har lav avance

Prisen på computere er presset helt i bund efter mange års priskrig på det danske marked, hvilket betyder at forhandlerne ofte ikke har en avance på mere end 10-20%. Det samme gælder for hardware. Derfor er det ikke særlig tit, at du får et rigtig godt hardware tilbud. – og når du endelig gør, så tjener forhandleren ikke noget på det. Derfor skal du ikke blive skuffet over, at du ikke finder 50% tilbud som du f.eks. gør i tøjbranchen.


Andre computertips

Det kan som regel være en fordel at købe kendte brands da kvaliteten er bedre. F.eks. som ASUS, Lenovo eller HP. De har lavet hardware i mange år, og ved hvordan de sætter delene bedst muligt sammen.

Husk også altid at kigge efter om den computer du køber, har en SSD. Det har næsten alle computere nu, men der findes stadig computere med en gammeldags harddisk.

Køb altid den nyeste generation af de forskellige hardwaredele hvis muligt. Hardware udviklingen går stærkt, og specielt med grafikkort og CPU’er er de nyere modeller meget hurtigere end de gamle. F.eks. vil et nyt grafikkort med 2 GB ram, ofte være meget bedre end et ældre grafikkort med 2 GB ram. De nyeste CPU’er fra Intel starter med 8xxx og de nyeste grafikkort fra NVIDIA starter med RTX.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce