Gode råd til byggelse af et miljøvenligt hjem

Gode råd til byggelse af et miljøvenligt hjem

27. aug 2019

Står du og skal bygge et nyt hjem eller bare tænker du skal renovere og opgradere din bolig, så burde og kan du overveje at bygge et miljøvenligt hjem. Miljøvenlige hjem er for tiden i høj kurs, samtidig med at det bidrager til at vedligeholde vores planet. Mange tænker, at bygge energivenligt og miljørigtigt koster mange penge, men gøres det rigtigt og økonomisk er det ikke den dyreste investering. Du kan med fordel undersøge markedet for materialer, og blandt andet inde på LHM kan du finde mange naturvenlige materialer. Læs mere herunder for at få nogle gode råd til din næste renovering.  

Genbrugsmateriale kan være trendy og billigt 

Flere og flere er begyndt at bruge genbrugsmateriale og bygge deres egne møbler. Dette er en god beslutning rent økonomisk, samt for vores miljø. En af de populære materialer at bygge med er træpaller. Træpallen har de seneste trådt ind i danskernes hjem i form af senge, havemøbler og sågar sofaer. Den er meget alsidig og kan saves, bruges og stables på tusindvis af måder og det er kun fantasien som sætter grænser. 


Samtidig er træpallen et billigt materiale at erhverve. De fleste lokale tømmerhandel har dem stående, og det er muligt at erhverve sig dem på Den Blå Avis og Facebook Marketplace. Generelt set er det en god ide, at tjekke køb- og salgsider for gode tilbud, da det er muligt at spare store mængder penge på denne måde.

Få sat de rigtige vinduer ind 

En af de helt store besparelser at lave i længden er at skifte gamle vinduer ud med energivenlige vinduer. Dette kan virke som en stor investering i øjeblikket, men i længden vil man kunne spare mange penge. 


Energivenlige vinduer er vinduer, som går ind under energiklasse A og B. Disse energiklasser holder på varmen og lukker ikke meget varme ud af hjemmet. Dette gør, at du ikke skal bruge så mange på varmeregningen. Samtidig vil værdien på dit hjem stige markant med energivenlige vinduer, da det er i høj kurs. 


Derudover er det muligt at få energitilskud, grundet regerings forsøg på at mindske CO2-udslippet i Danmark. Dette gør at du kan spare flere penge.

Brug naturen og de rigtige materialer

En af de materialer, som er specielt godt for naturen, er bambus. Bambussen er blevet ekstremt populær de seneste par år, og ikke kun når det kommer til bolig og renovering. Specielt indenfor tøjbranchen er der set en stigning i bruget af bambus, hvor både undertøj og t-shirts bliver produceret i materialet. Bambus er et godt alternativ til træ, og er stærkere end almindeligt træ. Samtidig er det godt for naturen, da bambus vokser markant hurtigere end træ. 


Står du overfor at skulle skifte isolering, så kan du overveje at gå lange ture på stranden og samle muslingeskaller. Muslingeskaller er et godt materiale, da det er vandafvisende og holder vindtæt, og det er gratis. Det tager selvfølgelig noget tid, at have samlet nok, men det er en billigt og miljøvenligt alternativ til Rockwool.



Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce