Gode råd til at gøre huset klar og flot efter vinteren

Gode råd til at gøre huset klar og flot efter vinteren

6. apr 2019

Hvis man godt kan lide, at tingene er, som de skal være, så er det nu, man skal i gang. Vinteren har sat sine præg på huset, og derfor skal man tjekke det hele for at være sikker på, at det hele fungerer optimalt. Derudover er det også rart, at det hele kommer til at se flot og elegant ud, så huset bliver klar til foråret, hvor solen står højt på himlen, og man gerne vil være udenfor. Hertil skal huset se godt ud, så man ikke skal tænke på det, når andre kommer på besøg, eller når man selv sidder ude i haven. Få det derfor klaret nu og tjek det hele igennem. Det er vigtigt, da det danske vejr slider på boligen. Både funktionsmæssigt og udseendemæssigt.


Tagrenderne skal tjekkes

Tagrenderne skal tjekkes en gang imellem. Sådan er det. Det er vigtigt, at de fungerer optimalt. Hvis de ikke gør det på grund af skader, så kan det være, at man skal skaffe sig nogle nye. Læs mere her om tagrender, som bliver oplyst i enten tommer eller nummer. Her kan man derfor også få en forklaring på, hvad det betyder, og hvilke tagrender man kan få. Skidt og snavs kan have fundet vej ned i tagrenderne, og derfor er det også bare smart at tjekke dem her i foråret. Især blade havner tit i tagrenderne, og hvis mange blade gør det, så kan tagrenderne stoppe til, og der kan på den måde dannes fugtskader, hvilket man nok gerne vil undgå.


Taget er udsat året rundt

Med vinteren følger også regn, sne og slud, hvilket kan sætte sine præg på et tag. Det kan føre til fugtskader, hvis taget ikke er helt tæt, eller storm og blæst kan rive noget fra taget løs. Slidskader skal derfor opdages, og det kan man kun, hvis man tjekker taget. Derfor er det nu, man kan gøre det, hvor vejret ikke er så voldsomt, og hvor der er gode betingelser for, at man kan give det et kig. Foråret er bare et godt tidspunkt, hvor man kan opdage diverse fejl og mangler på huset, og som man kan klare uden at skulle tænke på, at det virkelig er koldt hele tiden.


Tjek for fugtskader

Ved døre og vinduer kan der også ske skader. For eksempel oplever man ofte fugtskader i dørtrin og bundstykker i vinduer. Derfor skal man tjekke, om der er noget, der virker råddent, eller om dørene og vinduerne er beskadiget på andre måder. Derudover er det også en god idé bare at give begge dele en god omgang rengøring og måske også smøre både dørene og vinduerne, så de ikke larmer for meget, når man render meget ud og ind i foråret og sommeren. Det kan også bare være rart at kunne kigge ud af vinduerne, som er pæne og gennemsigtige igen, hvilket de måske ikke har været i nogle måneder på grund af snavs og andet, der er blæst op på ruderne.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x