Gode måder at styrke virksomheden

Gode måder at styrke virksomheden

28. dec 2017

I en travl hverdag glemmer man måske sommetider at forkæle sine medarbejdere, som hver dag arbejder hårdt for virksomheden. Det kan dog i høj grad betale sig at gøre lidt ekstra og vise sin taknemlighed sommetider. Denne artikel giver dig nogle gode måder at styrke relationerne i din virksomhed.

Har du for nylig tænkt på, hvordan du kan gøre din virksomhed endnu stærkere? Mange forskellige lærebøger og eksperter har en holdning til det spørgsmål, og i de fleste tilfælde er det nok afgørende at kigge situationelt på tingene. For hvem kan nogensinde sige noget generelt om, hvordan en virksomhed bliver bedre?

Man kan dog sagtens sige noget generelt om, hvad der i grove træk virker, og hvad man kan stræbe imod, hvis man vil lave nogle styrkende elementer. Det handler både om effektivisering, de sociale ting og andre dele af virksomheden, som man kan vælge at kigge på. Det gør vi netop nedenfor.

Undgå IT-konflikt

I en virksomhed er det altid en god idé at undgå konflikter, hvis det er muligt. De kan opstå på mange forskellige måder, og konsekvenserne kan være både overkommelige og ganske uoverkommelige. Sker det sidste, kan det måske føre til kriser, hvor man skal håndtere en svær situation, som ellers kunne være undgået.

Derfor er det altid klogt at se på, hvordan man undgår større konflikter. Det kan eksempelvis være på IT-området, hvor medarbejdere måske har forskellige forudsætninger, og hvor ingen ansatte har den fornødne viden til at løse tingene. Her kan det være en fordel at få hjælp udefra, så IT-problemerne i de fleste tilfælde løses, før de rigtigt bliver til noget. Se en masse om IT-hjælp hos www.prosys.dk.

Kollegaernes bånd

Kollegaernes relationer er stort set altid vigtige, hvis de skal kunne samarbejde optimalt. Det er selvfølgelig nemmere sagt end gjort at skabe stærke relationer kollegaerne imellem. Men der findes absolut måder at nærme sig det mål. Eksempelvis kan det være en stor fordel at give dem muligheden for at lære hinanden at kende. Det kan eksempelvis ske ved, at der arrangeres nogle arrangementer, hvor de kan lære hinanden at kende på tværs af afdelinger og uden at fokusere på de faglige kompetencer.

Det kan også være, det bare er tid til at arrangere en stor fest, hvor der er mulighed for at skeje ud og feste. Oftest huskes disse fester i lang tid efter, og det er samtidig en god motivation i hverdagen, at man har noget fælles at se frem til og glæde sig til over noget tid. Til festen kan I også lave konkurrencer og øvelser, som bringer folk tættere sammen. Se mere om Brain Game her.

Forkæl de ansatte

Det er aldrig for sent at forkæle sine medarbejdere, og det er noget, som oftest kommer direkte tilbage med karma. Det skal selvfølgelig ikke være påtaget, og du skal mene det, når du viser dine medarbejdere anerkendelse. Det kan gøres ved bonusser, men det kan så sandelig også gøres med helt små hverdagsting, som skaber smil og glæde på arbejdspladsen. Bestil noget eksklusiv kaffe, sørg for noget delikat mad eller lav noget underholdning, som mange vil sætte pris på. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce