Frivilligt arbejde i udlandet

Frivilligt arbejde i udlandet

25. apr 2018

Frivilligt arbejde er en alternativ type af rejse, som mange drømmer om at opleve. Hvis du er en af disse mange, men mangler et overblik over hvad det egentlig er eller hvilke destinationer der er spændende, så læs med her!


Har du en eventyrlyst og brænder for at gøre en forskel samt udforske nye kulturer og dele af verden, er frivilligt arbejde i udlandet lige noget for dig. Der findes mange former for frivilligt arbejde, bl.a. at arbejde med børn, dyr, undervisning, praktisk arbejde, flygtninge, organisationsarbejde, handicappede, sprog og kultur og meget andet! Når man skal vælge hvilken type frivilligt arbejde man skal vælge, bør man blot overveje hvad der motiverer og inspirerer en, og hvor man vil hen i verden.  


Asien

Der er utrolig mange lande i Asien der er værd at besøge. Der er stor forskel på kulturen i de forskellige asiatiske lande, og det er generelt nemt at rejse i denne del af verden. Et spændende land der er oplagt til frivilligt arbejde er Cambodja, som ligger i Sydøstasien. Cambodja var for år tilbage underlagt et diktatur der udryddede store dele af befolkningen. I dag er landet i god udvikling og præget af en optimisme og tro på et fredeligt samfund. Det cambodjanske folkefærd er utrolig imødekommende og glade. Landet byder på alt fra historiske ruiner fra det gamle Khmerrige til det hektiske storbyliv i spændende Phnom Pehn og bounty øer som Koh Rong.


Mellemøsten

Ligesom i Asien, er der en verden til forskel mellem landende i Mellemøsten og deres kulturer. Frivilligt arbejde i Mellemøsten vil give dig en mulighed for at opleve en anderledes side af Mellemøsten, end den med krig og konflikter der oftest berettes om i medierne. I Palæstina bor der over en halv million flygtninge, der har været nødsaget til at flygte fra deres hjem på grund af den årelange konflikt mellem Palæstina og Israel. Som frivillig vil du får en mere dybdegående og nuanceret forståelse af konflikten og livet i Mellemøsten.


Afrika

Afrika har altid været et populært rejsemål for frivilligt arbejde. Nogle kan have et medieskabt billede af Afrika som et sted med lerhytter og safari. De mange forskellige afrikanske lande har dog meget mere at byde på, og et arbejde som frivillig giver dig muligheden for at komme helt tæt på den farverige afrikanske kultur. Et helt uspoleret samfund er efterhånden en sjældenhed nu til dags – også i Afrika. Hvis du er træt af turister, er Zambia i Sydafrika en oplagt destination for dig. Landet har en frodig natur, bl.a. kendt for vandfaldet Victoria Falls, samt savannen fyldt med dyreliv og små imødekommende landsbyer.


Latinamerika

Latinamerika har en unik kultur og et frivilligt arbejde er en god mulighed for at få det spanske sprog helt ind under huden. Sydamerika domineret af Andesbjergkæden og regnskovsområdet Amazonas, og Mellemamerika forbinder Nord- og Sydamerika samt adskiller Stillehavet fra Det Caribiske Hav. I Mellemamerika ligger landet Guatemala, som lider under ekstrem fattigdom og korruption. Mayakulturen der præger landet viser sig både i form af deres farverige tøj og gamle templer.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Søren H
Søren H (Kommerciel blogger)
Oprettet 17. jan