Fem praktiske ting til dig der flyver fra reden

Fem praktiske ting til dig der flyver fra reden

13. nov 2020
Dette indhold er sponsoreret

Der kommer et tidspunkt i alle menneskers liv, hvor de når en vis alder, og det er tid til at flyve fra reden og bo uden mor og far for første gang. Det er forskelligt, hvor tidligt eller sent denne tid kommer for forskellige mennesker. Det er også forskelligt, om du har glædet dig til at flytte længe, eller om du er skrækslagen ved tanken om at skulle stå på egne ben. Ikke desto mindre, så er det noget vi alle skal igennem på et eller andet tidspunkt. Og frygt ej. Langt de fleste oplever, at det er spændende og nyt at flytte hjemmefra. Du kan nu helt selv styre slagets gang uden, at dine forældre skal kommentere på støjniveau, sengetider eller lektier. Så faktisk behøver det slet ikke være så slemt at flyve fra reden. Men med alt den nyvundne frihed følger også et stort ansvar. Måske var du fuldt bevidst omkring alle de opgaver, du før har overladt til dine forældre? Eller måske kommer det som et chok, at der er visse ting, du nu bliver nødt til at tage dig af på egen hånd? For nogen er det en selvfølge, men for andre kan det være en omvæltning at blive voksen. Fordi der er faktisk en del ting, som du nu skal have styr på i dit nye hjem. Det er ikke de mest spændende ting, men det er noget, du skal have tjekket af for at få en hverdag op at køre. For at hjælpe dig lidt på vej kommer her fem praktiske ting til dig, der flyver fra reden.

Bilforsikring
Er du så privilegeret eller hårdtarbejdende, at du flytter ud med en bil i din varetægt? Så medfølger der et ansvar for at få den forsikret. En bil er en af dine største investeringer og udgifter. Derudover er den udsat for en risiko som følge af at være i trafikken ofte. Det kan blive rigtig dyrt, hvis bilen kommer galt afsted, så derfor skal du tegne en god forsikring. At få en bilforsikring som ung kan være sværere eller mere omkostningsfrit, end hvis du er midt i tyverne. På Heyforsikring kan du få et godt overblik over, hvilken forsikring, du bør tegne. Også hvis du er ung. 

Husleje og lejekontrakt
En anden ting, der følger med at flytte hjemmefra, er husleje. Uden en betalt husleje, kan du ganske enkelt ikke få lov at blive boende i din lejlighed. Du skal derfor have styr på, hvor meget din husleje er, og hvilke rettigheder du har på din lejekontrakt. På den måde kan du holde styr på, at lejen er som den skal være, og at du ikke bliver snydt. Derudover kan du være godt sat ind i, hvad dine rettigheder er, når du engang skal fraflytte stedet eller lignende. Det er kedeligt, men vigtigt. 

Madlavning
Dette punkt behøves ikke være nær så kedeligt som de andre på listen. Madlavning er nemlig også en stor del af det at flytte hjemmefra. Langt de fleste kommer fra hjem, hvor enten mor eller far laver og betaler for maden på en næsten daglig basis. Derfor skal du nu selv til at svinge grydeskeen for at få mad på bordet. Heldigvis er der massere af gode opskrifter og videoer på internettet, der hjælper dig, der lige er fløjet fra reden. Du kan ikke spise pizza hver dag, så du må hellere lære at lave mad før eller siden. 

Tøjvask
Tøjvask er en anden kedelig ting, som du sikkert ikke tog dig af selv derhjemme. I hvert fald ikke hele tiden. Den gode nyhed er, at det ikke er særlig svært. Sæt dig ind i det vaskesystem, der er hos dig, og gør det til en ugentlig rutine at få vasket noget tøj. Det er ikke så tidskrævende, men det er vigtig at huske, hvis du har sat en vask over, så den kan komme til tørre. Det skal du nok lære.

Økonomi
At have en god økonomi er sværere end man lige skulle tro, når man først flytter hjemmefra. Måske har du været på sabbatår uden udgifter og været vant til at bruge mange penge på tant og fjas. Det kan du ikke gøre i samme grad længere. Vend dig til at have et mindre forbrug, og gør hvad du kan for at lægge en madplan og et godt budget for dit forbrug. På den måde er der også råd til at hygge sig lidt en gang imellem. 

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce