Fem gode råd inden du går til tandlægen

Fem gode råd inden du går til tandlægen

16. dec 2019

For mange kan det at gå til tandlægen fylde meget i hverdagen. Det kan være svært at komme ind af døren og vide, at man måske skal have lavet en rodbehandling eller måske skal have bøjle. Der er altså mange forskellige faktorer forbundet med det at gå til tandlæge, og derfor får du i denne artikel fem gode råd til inden du går til tandlæge, så du nemt og simpelt kan få drømmesmilet.


Du er ikke alene

Der er ingen skam i at sige, at du ikke er tilpas i tandlægestolen. Der er mange andre, som har det på nøjagtig samme måde, og det kan måske give dig lidt ro, at tandlægen har fået at vide, at du ikke er helt tilpas. Derfor er det også en god ide at vælge en tandlæge, som du har tillid til, og som du kan snakke med om, hvordan du har det med forskellige procedurer og behandlinger. Tag dig derfor god tid til at finde den helt rigtige tandlæge, så du kan være mest tilpas som overhovedet muligt i første omgang. 


Vær veludhvilet

Det er en god ide at være ordentligt veludhvilet, inden du skal til tandlæge, hvis du ikke er helt tilpas med behandlingen, som du skal have. Det er derfor en god ide at få en god nattesøvn inden din aftale, og det er også en god ide at vælge en tid tidligt om morgenen eller måske først på formiddagen. Dette gør, at du er klar i hovedet, når du skal sidde i stolen, og at du er afslappet. Prøv så vidt muligt at undgå at aftale tider til sidst på eftermiddagen, da dette vil få dig til at spænde i kroppen op til din aftale. 


Tag en ven med

En anden måde hvorpå, at du kan forbedre dig på din aftale er ved at sørge for, at du har en ved med. Dette er der ingen skam i, da dette kan få din krop til at slappe mere af, og du er mere tilpas gennem hele behandlingen. Det er derfor en god ide at spørge en ven eller måske en fra familie, om de vil tage med dig til tandlægen, og måske er det nok til, at du kan komme alene næste gang. 


Forklaringer

Når du skal have foretaget større behandlinger, kan det være en god ide at få tandlægen til at forklare hele proceduren i detaljer. På denne måde kan du følge med i processen, og du kan være sikker på, at der ikke opstår ubehagelige overraskelser undervejs. Du skal altså ikke være bange for at stille din tandlæge en masse spørgsmål, og her spiller det igen en vigtig rolle, at du har tillid til din tandlæge.


Bedøvelse og spejl

For at mindske smerten under proceduren, kan du bede om bedøvelse. Det er dog ikke altid en mulighed, men hvis du er bange for smerten, kan det være en god ide at spørge efter, om det er en mulighed. Du kan også spørge efter et håndspejl, hvis du gerne vil se, hvad tandlægen laver. Dette kan også give mere ro omkring behandlingen.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x