Fattigdomsgrænsen

Fattigdomsgrænsen

233visninger 8 svar | 29. jun 2019
Her til morgen faldt mine tanker tilbage til dengang, jeg var alene med min datter og i en periode fik bistandshjælp, som det hed i 70erne. Jeg kunne da klare det mest nødvendige og jeg kunne da ikke sige, at jeg levede under fattigdomsgrænsen. 
Maden stod på bordet hver dag. Legetøj til den bitte hørte jul og fødselsdage til. Kort sagt: Der var intet at klage over.

Nu skriver vi 2019. Der er stadigvæk forældre på kontanthjælp, som det hedder i dag, men piben har fået en helt anden lyd:
750.500 børn lever under fattigdomsgrænsen.
S. De radikale. SF og enhedslisten har en aftale om at afsætte 250 - 300 millioner til disse udsatte familier.
Tjah!!! Man påstår, fremskridtet i Danmark er een lang "Løkkefest"  Det er jo bl.a. den herre, som har været medvirkende til at sætte de mange familier på "stand by". 
Nu har alle de ramte familier eet eneste håb tilbage: 
At det  kun kan gå fremad med den nye regering.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Fattigdomsgrænsen
 •   29. jun 2019 Fattigdom ja det ser jeg hos nogle og måske især enlige og hvad er det der ikke følger med kontanthjælpen eller stigende priser smiley

 •   30. jun 2019 Jeg er nu ikke helt med på den omkring den såkaldte fattigdomsgrænse.

 •   30. jun 2019 Hvis jeg skal tro på Danmarks Statestik fra 2018 er fattigdomsgrænsen følgende: 9.800 kr. efter skat.
  Det var da noget af en overraskelse, for min pension ligger på 9.100. efter skat. Jeg er enlig folkepensionist.
  Hvis børnefamilierne får nogenlunde det samme, kan jeg godt forestille mig, at der ikke bliver til rejser og anden luksus. Nogen hævder, at der ikke findes fattigdom her til lands. De enlige mødre eller fædre får børnetilskud m.m. Monstro mangt en far eller mor skulle sætte sig i forbindelse med Luksusfælden? Det er sspørgsmålet.


 •   30. jun 2019 Jeg véd ikke helt hvordan jeg skal formulere det, uden at få nogen på puklen.

  Men når der bliver talt om at man ikke kan holde fødselsdag, tage på ferie, dyrke sport o.lign. ja, så er dét altså ikke et udtryk for fattigdom.

  Er man på kontanthjælp, i forvejen har børn, så sætter man ganske enkelt ikke flere børn i verden!

  Dem som har valgt at blive singlemødre er OUT. Deres problem!

  Igår blev det fortalt at en mor bare ønskede at give sin søn et par sportssko. Men opdaget blev dét, at manden bruge mere en 1100 kr. pr. mdr. på cigaretter!

 •   30. jun 2019 Du har ret i noget af det. Jeg fik min datter i 1970. Hendes far forduftede, og jeg har aldrig set ham siden. Derfor var jeg enlig mor. Nu har jeg jo altid været sparsommelig eller nærig, vil nogen sige, så vi led ingen nød, selvom jeg for en periode var på bistandshjælp.
  Datteren fik en god uddannelse, og hun mangler heller aldrig penge og låner aldrig hos mig. Det kan jo ikke nytte, at have en mand, der bruger hele dynen på cigaretter. Det er bl.a. derfor jeg ikke ledte efter min datters far eller en ny mand. Jeg vil SELV bestemme - også i dag


 •   30. jun 2019 Fattigdomsgrænse/børnepolitik puha den er ikke god smiley

 •   6. jul 2019 Min erfaring er at det kommer meget an på hvor længe man skal leve af så lidt. Uanset hvor sparsommelig du er kan du ikke leve under den grænse i årevis. Jeg vil sige fem år ingenproblem men 10 og tyve, der vil det få konsekvenser for muligheden af at være includeret socialt i samfundet. Du vil blive socialt isoleret, bo i gettoer, aldrig møde midelklassemennesker og derover (de har fritidsvaner du ikke kan matche. det samme gælder dine børn. Din livsform blir talt ne dagligt i medierne (om overføselsindkomster) dit selværd daler og du skammer dig, jobscentrets tone gør utryg, (er du bare doven) du vil tvivle selvom det bare er borgerlig retorik og tankegang. Selvom du var heldig at kæmpe dig igennem en længerevarende uddannelse kan du sidde fast i arbejdsløshed og afslag. Sygdom rammer feks. alle uden hensyn, noget du ikke behøver at være doven for at rammes af.
  PÅ det stadie kan misbrug komme på tale ofte rygning og alkohol etc. Fattigom har mange ansigter og årsager. Hvorfor drikker Jeppe?
  Det er fint vi trods alt har et sikkerhedsnet i Danmark, men psykologisk er der risiko for at du falder du lige ned i helvedet og den sociale arv fortsætter med dine børn.


 •   6. jul 2019 Du har ret Kristine. Nu kommer jeg selv fra det nederste lag i samfundet, men jeg fik datteren ud på Sankt Annæ Gymnasium, hvor der går mange middelklasse børn. hun har altid befundet sig bedst i middelklassen. Jeg selv er blevet en blanding af begge klasser, men hælder mest til middelklassen.
  Jeg har altid kunnet leve på en sten, og i dag da jeg er folkepensionist, har jeg skrottet smøgerne og kan derfor lægge 1000 kr. til side hver måned. Det giver luft i økonomien. Kontanthjælpsmodtagerne i dag har det ikke godt, indrømmet. Det er systemets skyld i mange tilfælde.


Kommentér på:
Fattigdomsgrænsen
x