Farver

Farver

725visninger 8 svar | 27. okt 2018
Farver kan gøre en forskel.  Overalt, hvor der bruges farver kan forvandles til en fryd for øjet og dit sind.  Der findes kun 3 farver, gul, rød og blå, resten er blandingsfarver.  Gå en tur i efterårsskoven, det er den rene terapi, det er bare så smukt, ligesom den lysegrønne skov om foråret, det gør noget ved sindet, et vinterbillede i snehvidt kan også være smukt og lyser gevaldigt op i den mørke tid.

Så ingen tvivl om, at farver også spiller en psykologisk rolle.

Eksempler: SORT hører ikke med til farver, sort gør hård (rå sex), udstråler alvor, det ser sort ud, men også stil og elegance.  Brug sort, når du ønsker at skabe respekt, virke mystisk, hemmelighedsfuld, fræk eller forførende, undgå sort, hvis du lider af angst, er sortseer, mangler mod, eller har svært ved kontakt.

HVID repræsenterer sneen og kulden, upersonlighed.  Brug hvid når du har brug for at holde afstand virke upartisk, ren eller fremstå, som sandfærdig og uopnåelig (prinsen på den hvide hest).  Undgå hvid, hvis du gerne vil skabe kontakt, perfektionist er tilbøjelig til at være kritisk overfor dig selv og andre.

GRÅ udstråler passivitet, ligevægt og ro.  Brug grå, når du vil virke nobel, elegant eller har brug for at være dig selv.  Undgå grå, hvis du vil have opmærksomhed, at blive set og hørt og hvis du er for pæn, du ved, den grå mus.

BRUN udstråler varme (teddybjørn), hulestemning, men kan også virke selvudslettende.  Brug brun, når du har brug for at føle dig hjemme og fast grund under fødderne.  Undgå brun, hvis du er hæmmet eller magelig, hvis du søger anerkendelse, svært ved at omstille dig.

RØD er kærlighedens farve.  Pulsen stiger og rød er blodets farve.  Den kan virke spændende og ophidsende. men også splittende og stress fremkaldende.  Brug rød, når du ønsker at stimulere din kampånd, dit mod, når du vil vække begær eller skabe revolution.  Undgå rød hvis du er dominerende og aggressiv eller har stress.

ORANGE forbindes med fornøjelser og nydelse.  Social tryghed.  Brug orange når du vil virke entusiastisk, mad glæde står på menuen.  Undgå orange, hvis du lider af forlystelsessyge, overaktiv, opfarende eller er på slankekur.

GUL repræsenterer lyset, solen og livsglæden.  Brug gul, når du vil udtrykke glæde, viljekraft og optimisme.  Undgå gul, hvis du har svært ved at slappe af og du arbejder konstant eller din tunge er for "skarp".

GRØN giver en indre følelse af overflod (håbet er lysegrønt).  Brug grøn når du vil vise sympati og medfølelse, når du ønsker fred og harmoni eller er tilbøjelig til at blive stresset.  Undgå grøn i jobsituationer, hvis du ofte er sløv, har svært ved at tage et initiativ eller dit selvværd er lavt.

BLÅ er vinderfarven.  Vidner om kvalitet og kontrol (det blå stempel), blå stimulerer følelsen af frihed, som når man står under en åben himmel eller et rent blåt hav.  Brug blå til jobsamtalen, virker rolig, troværdigt og diplomatisk, pålidelig og din autoritet.  Undgå blå, hvis du er konfliktsky, tilbageholdende eller dit energiniveau er lavt.

VIOLET så er vi i eventyrland.  Violet giver energi en grænseoverskridende effekt en fortryllelse, drøm, magisk tilstand.  Brug violet når du ønsker at gøre en forskel, når du søger spirituel inspiration, føler trang til mystik eller bare vil udtrykke din fantasi.  Undgå violet hvis din realitetssans sættes på en prøve, hvor du skal virke tillidsvækkende og troværdig eller hvis du er ude af balance.

Farver har en stor betydning, ingen tvivl om det.  Farver er delt op i de 4 årstider og kan virkelig gøre en forskel, jeg vil komme ind på det i en anden blog, det er yderst interessant, hvad de rigtige farve kan gøre ved os mennesker, du kan komme til at stråle i de rigtige farver og du kan komme til at ligne **** i de forkerte farver, det er ikke alle farver, som klæder os, interessant .....

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Farver
Kommentér på:
Farver
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce