Er du nysgerrig

Er du nysgerrig

273visninger 9 svar | 3. dec 2018
Vær nysgerrig i stedet for at tro, du kan tankelæse.  Selv om du synes, du kommer tæt på, vil det altid være historien oplevet fra din side.  Hvis du bliver i din egen have i stedet for at hoppe over i andres for at pille i deres liv - i deres have - kan du høre deres reelle historier.

Du vil så leve i nuet i stedet for at spinde historier og du vil opleve en glæde på en mere fri og intens måde.  Øv dig i at være nysgerrig frem for at drage konklusioner om andre.  Også omkring de mennesker, du kender i forvejen.  Det er den eneste måde, du kan udvikle dig sammen med dem på.

Grunden til, at nogle mennesker kan vokse fra hinanden, er i mange tilfælde, fordi de ikke længere taler sammen.  De gætter sig frem til, hvad hinanden vil sige og til sidst bliver de begge for dovne til at sige, de vil have noget andet og nyt.

Vi kommer til at fastholde os selv og vores nærmeste i roller.  Men fakta er, at vi alle forandrer os hele tiden.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Er du nysgerrig
 •   3. dec 2018 Godt blogindlæg!

  Man er helt sikkert nødt til at tage fat i sig selv, før man dømmer andre mennesker, hvilket jeg selv var for hurtig til førhen. Med alderen kommer en form for 'visdom', og at alt ikke er så enkelt som det ser ud til.

  Samtidig ser jeg også det som et stort problem at man ikke kan være tro mod sin partner/ægtefælle, og føler det nødvendigt at 'være nysgerrig', omkring deres digitale færden. Det skaber alt for meget splid.

  Som du nævner Jet, så er det vigtigt at man ikke spinder, eller konkluderer noget, hvis man ikke véd, ikke har fakta på bordet.
 •   3. dec 2018 Jetset godt indlæg men jeg er nysgerrig på den gode måde da jeg gerne vil se - høre og gerne røre - men jeg kan sagtens klare mig uden og altså holde mig fra at blive nysgerrig på den dårlige måde og hvis jeg havde en sambo kunne jeg aldrig går ind- i eller på anden måde se efter hvad samboen lavet min livserfaring fortæller mig at det at skulle tænke negativt om hvad ens sambo laver er ødelæggende for et godt liv smiley

 •   4. dec 2018 Cris, selv tak for din gode kommentar. Jeg er helt enig, jeg var også meget hurtigt til at dømme andre, da jeg var yngre, men med alderen, skal vi kalde den livserfaringerne, så ser vi nok tingene på en helt anden måde, mere gennemtænkt for mit vedkommende.

  Og ja, al den kontrol, det må være forfærdeligt, at have det på den måde, jeg kunne ikke drømme om at kontrollere noget som helst, der ikke er mit eget, jeg tror, det handler om manglende selvværd, sådan en form for kontrol er en grim ting. Men nysgerrighed er i min verden noget andet smiley


 •   4. dec 2018 Et meget smukt og tankevækkende debat indlæg, tak for det, jeg ville gerne dele det hvis det altså er muligt, Jeg fornemmer også at folk er for hurtige til at dømme andre både udfra udseendet og andre fordomme. Sig lige til hvis jeg må "Låne " det og sætte det på en gruppe jeg er medlem af.

 •   5. dec 2018 Jeg er heldigvis ikke særlig nysgerrig anlagt og jeg hader sladder.
  Jeg har kendt min hustru i 50 år og har aldrig haft behov for kontrollere hende i nogen retninger og jeg tror heller ikke det omvendte har været tilfældet.
  Vi har altid haft fælles økonomi, men de venner vi har som har delt økonomi skændes stort set altid om penge, så mon ikke fællesøkonomi er sundest i et parforhold.
  Sladder og bagtale finder ikke sted i vores hus hvilket alle er klar over og hvis det forekommer når vi besøger andre siger jeg fra eller tager hjem.
  At sladre om og bagtale folk der ikke er til stede er nok det værste jeg ved og samtidig et af de få steder hvor jeg er god til at sige fra smiley


 •   5. dec 2018 Cody N nysgerrig har du aldrig leget doktor som barn og ja fællesøkonomi ser jeg også som en god ting og netop nej tak til sladder og bagtale - dog er god sladder nu dejligt og husk jeg sage god sladder smiley

 •   6. dec 2018 Cody, jeg synes der er stor forskel på nysgerrighed og så sladder. Nysgerrighed udvikler os, det vi ser og hører, hvorefter vi kan drage vores konklusioner smiley

 •   7. dec 2018 Cody :: Hvis du lige udskifter ordet nysgerrig med ordet interesseret så klinger det måske bedre i dine ører, jeg ved at det sådan set er det Jetset mener med sit indlæg, Vær interesseret, eller nysgerrig, alt efter hvordan man tolker det.

 •   7. dec 2018 Tak, Kisser, det er lige sådan jeg mener smiley

Kommentér på:
Er du nysgerrig