Er du forberedt, hvis du pludselig mister jobbet?

Er du forberedt, hvis du pludselig mister jobbet?

2. jul 2018
Næsten uanset dit erhverv har du en vis risiko for pludselig at miste dit job. I sådan en situation er det vigtigt at være forberedt, så du stadig har råd til at betale af på diverse lån og sørge for en eventuel familie. Ikke mindst er det utrolig vigtigt at have det mentale overskud, som der kan være hårdt brug for, når man pludselig bliver ledig på arbejdsmarkedet. Det kræver desuden en masse energi og overskud, når det kommer til jobsøgningsprocessen. 

Bliver du pludselig ledig, er det med andre ord vigtigt, at du er medlem af en god a-kasse, der, foruden dagpenge og lønsikring, kan tilbyde professionel rådgivning til jobsøgningen og hjælp til at udarbejde en ansøgning og et CV, der baner vejen for dit næste job. 

A-kasse-junglen

Men hvilken a-kasse skal man så vælge? Mange a-kasser henvender sig til en specifik erhvervs- eller faggruppe som for eksempel Magistrenes a-kasse eller Lederne. Det kan i nogle tilfælde være en fordel at vælge en a-kasse med medlemmer, der har den samme uddannelses- og jobbaggrund som en selv, men andre a-kasser som f.eks. FTFa, hvor medlemmernes baggrund spænder bredt, er der også en meget stærk tværfaglig styrke, som kan være en klar fordel for mange medlemmer, der ønsker at søge jobs fra forskellige faggrupper. 

Her er FTFa et rigtig godt bud på en a-kasse, der har stor erfaring med mange forskellige typer jobs. Man skal altså ikke lade sig snyde af navnet, som står for Funktionærernes og Tjenestemændenes Arbejdsløshedskasse, da a-kassen har forandret sig meget siden dens oprettelse i 1976. 

De byder nemlig alle velkommen uanset tidligere beskæftigelse og deres store erfaring med mange faggrupper gør dem til særligt gode rådgivere, hvis du ønsker hjælp til at finde nye karriereveje med dine kompetencer og kvalifikationer. Desuden er FTFa en stor a-kasse, så der er mange medlemmer til at dele omkostningerne.  

Lønsikring og professionel rådgivning

En god a-kasse skal, foruden at udbetale dagpenge og efterløn, kunne give professionel rådgivning til sine medlemmer i forhold til relevante jobmuligheder for dig. Samtidig kan de hjælpe dig med at udarbejde ansøgninger, der helt sikkert vil imponere din kommende arbejdsgiver. 

Det kan også være en rigtig god ide, hvis du som medlem også sikrer dig selv med lønsikring. På den måde kan du i tilfælde af, at du bliver ledig, få udbetalt et vis antal procent af din tidligere løn, så du stadig er i stand til at betale de udgifter, du måtte have i form af lån og så videre. FTFa er en af de a-kasser, der tilbyder lønsikring.      

Værdier, der er værd at være en del af         

Som medlem af en a-kasse er du en del af et større fællesskab, der hjælper dig både økonomisk, når du har behov for det, men de hjælper dig også med at komme godt tilbage på arbejdsmarkedet igen. Derudover er det en rigtig effektiv måde at udvide sit arbejdsnetværk på ved at deltage i diverse kurser og workshops, som din a-kasse udbyder.        

         

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce