Egen eller delebolig? Derfor skal du bo sammen med and...

Egen eller delebolig? Derfor skal du bo sammen med and...

16. jan 2018


Boligninja.dk fortæller her, om de mange fordele, der er ved at bo sammen med.


Fællesskab


Mens nogle elsker masser af alene-tid i hjemmet, kan det for andre til tider godt føles ret ensomt at bo alene. Bor du sammen med andre kommer du til at indgå i et helt unikt fællesskab og samvær i dagligdagen. Et fællesskab og samvær, som du og dine roomies selv kan skabe rammerne for. Nogle vælger at skemalægge at spise sammen én eller flere gange om ugen, mens andre kun tilbringer tid sammen på må og få, som det lige passer. Man mødes måske bare til en hyggesnak i køkkenet over en kop kaffe i ny og næ, beslutter sig impulsivt for at lave mad sammen eller aftaler at drikke en enkelt øl sammen fredag eftermiddag og inden man har set sig om er klokken 22.30 og man har delt en flaske vin også. Fællesarealerne i en delebolig bliver generelt ofte centrum for en spontane møder, som kan gøre ens hverdag lidt mere livlig og mindske følelsen af ensomhed. Uanset hvor lidt eller meget tid, man vælger at bruge sammen, kan det faktum at der er én eller flere lige inde ved siden af i sig selv også mindske følelsen af ensomhed. At bo sammen med andre kan også være med til at skabe tryghed.  


Mere bolig for pengene


I de største byer er priserne på lejeboliger så høje, at man knap nok er istand til at betale for en bolig ene mand eller kvinde. Generelt er det dog også sådan, at jo større lejeboligen er, desto billigere er hver kvadratmeter. Er man flere der går sammen om at finde en bolig, har man et større råderum og dermed også mulighed for at finde en større bolig, og dermed få mere bolig for pengene. Huslejen pr kvadratmeter er typisk en hel del lavere i 3- og 4-værelses lejeboliger sammenlignet med i 1-værelses boliger.



Nemmere boligsøgning


Et større råderum er også lig flere muligheder, når det kommer til at skulle finde en bolig. Jeres råderum rækker måske til både at kunne kigge på 2-, 3-, 4- og 5-værelses boliger - alt afhængigt af, hvor mange I er og hvor i landet, I søger. Generelt er udbuddet af boliger på flere værelse typisk en hel del større end udbuddet af 1-værelses boliger, hvilket i sig selv gør boligsøgningen, når man er flere, lettere.  



Flere pengene mellem hænderne


Ikke nok med at du kan spare penge på husleje ved at bo sammen med andre, du sparer også penge ved at deles om udgifter til licens, tv-pakke og internet. Udgifter som typisk er de samme, uanset om du eller tre, der betaler. Man kan også spare penge ved at gå sammen om andre udgifter - eksempelvis til rengøringsmidler, vaskepulver og toiletpapir og helt eller delvist til mad, hvis man har lavet en hel eller delvis madordning.  


Vil du leje lejlighed som du kan dele med andre, så tag et kig på www.boligninja.dk, hvor der lejeboliger i forskellige størrelser i hele Danmark.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce