Dette skal du vide hvis du overvejer en projektbolig

Dette skal du vide hvis du overvejer en projektbolig

17. aug 2018

Når du leder efter en ny bolig har du en række forskellige valgmuligheder. En attraktiv mulighed kan være en projektbolig, dvs. en bolig i et nybyggeri, som ikke er færdigt endnu. Projektboliger kan nemlig give dig som køber eller lejer visse fordele, men også visse ulemper.


Fordele og ulempe ved projektboliger

Der kan være både faldgruber og fordele ved at flytte ind i et nybyggeri eller i det hele taget at købe en bolig, der ikke er færdigbygget. Disse fordele og ulemper afhænger af, hvornår man køber eller lejer en bolig, da der er mange stadier i opførelsen af et byggeri. Uden at man skal lægge fem millioner for en bolig, mens arkitekten stadig sidder med lineal og blyant for at skitsere bygningen, kan man relativt sent i forløbet få indflydelse på rumfordeling, materialevalg, mv.

Herudover flytter man ind i helt nye boliger, hvilket ofte medfører, at boligerne er topmoderne, kræver minimal vedligeholdelse og følger de høje krav om energiforbrug, hvilket både er godt for klimaet og din økonomi som beboer.

Derudover kan det dog også være risikabelt at investere i en bolig, der endnu ikke er klar til indflytning. Byggeriet kan eksempelvis blive forsinket, hvorved timing med ind- og udflytning derfor kan blive besværliggjort og i værste tilfælde give én et par dage, uger eller ligefrem måneder uden bolig. Generelt kan det være uoverskueligt at danne sig et overblik over, hvad man skal være opmærksom på i forbindelse med projektsalg.


Hvorfor forekommer der et byggeboom i Danmark?

Nybyggerier bliver ofte opført på baggrund af en stigende efterspørgsel på en specifik type boliger i et givent område af forskellige årsager. F.eks. er der stor efterspørgsel på billige lejeboliger i områder med stor koncentration af uddannelsesinstitutioner. Der bliver derfor opført en stor mængde lejeboliger rundt om i landet, der er til at betale for unge studerende. Der er generelt mange steder i Danmark, hvor der forventes en stigning i udbuddet af boliger, hvor projektboliger derfor kommer til sin ret.

Det estimeres derudover også, at Københavns befolkningstal vil stige med omkring 100.000 frem til 2025. Nybyggerier kan derfor være med til at imødekomme behovet for boliger til disse nye tilflyttere. Dog kan én bygning med et par dusin boliger ikke nødvendigvis gøre udslaget, man ser derfor ofte, at hele bydele bliver opført med projektbyggerier - såsom Nordhavn. Nordhavn var førhen et gammelt havneanlæg, men er nu ved at blive en af Københavns mest moderne bydele med eksklusive boliger, metrostation, innovativ infrastruktur, supermarkeder og alt hvad en by ellers bør indebære.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce