Derfor skal du sikre din hund

Derfor skal du sikre din hund

30. dec 2020

Dette indhold er sponsoreret


I Danmark er det ikke lovpligtigt at forsikre sin hund med andet end en ansvarsforsikring. Ansvarsforsikringen dækker, hvis hunden skulle gøre skade på andre personer eller andre personers ejendele. Ønsker du imidlertid at sikre din hund i tilfælde af, at den bliver syg eller skadet, skal du tegne en specifik hundeforsikring til formålet.

Hundeforsikring

En ansvarsforsikring dækker kun de skader, en hund gør på andre eller andet, og ikke de skader, hunden selv pådrages. Er du på udkig efter den bedste hundeforsikring til din hund, skal du tegne en forsikring, der dækker alle de behov, der er forbundet med at have en hund. Det gælder for eksempelvis, hvis du har en større hund, at denne er i højere risiko for at få skader og udvikle gigt. Det gør sig også gældende med brugshunde, der trænes hårdt, som for eksempelvis jagt- og politihunde. Skadesbehandlinger er imidlertidigt dyre, men med den rette forsikring kan du spare de penge der afgør, om du kan tilbyde din hund den bedste pleje. Det er mest optimalt at tegne en hundeforsikring, mens din hund er hvalp. Det sikrer dig de bedste juridiske betingelser, hvis uheldet en dag skulle opstå. 

Sådan vælger du den rette forsikring

Der findes et hav af forsikringer på markedet, hvilket gør det svært at vælge den rette. Dette gælder også for hundeforsikringer. Den rigtige hundeforsikring er en forsikring, der passer til din hunds helbredsbehov. Er din hund blot en hvalp, kan det imidlertid være svært at forudse, hvilken forsikring, der vil være den rette i fremtiden. I den forbindelse kan du med fordel studere din hunds race, da enhver hund er tilbøjelig til særlige typer skader grundet gener. Store hunde, der bærer rundt på megen vægt, er for eksempelvis mere udsatte for at få skader i knogler. En udbredt knogleskade blandt store hunde er gigt. Prisen for en hundeforsikring varierer efter race, alder, sygdomshistorie og funktion, hvor sidstnævnte refererer til, hvorvidt hunden er en brugshund eller en familiehund. Du kan derfor spare mange penge ved at tegne en forsikring, mens din hund er hvalp.

Derfor lever dem med hund længere

Har du ikke brug for en hundeforsikring er det formentligt fordi, at du ikke er hundeejer. Overvejer du at anskaffe en hund, er der imidlertid mange fordele at hente. Det gælder for  eksempelvis for mennesker med hunde, at de levere længere. Det skyldes, at hunde kræver motion og luft flere gange dagligt, hvilket sikrer at også ejeren får motion og luft flere gange dagligt. Hunde sørger altså for den livsforlængende fysiske sundhed.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce