De tre nye cykel-trends i 2020

De tre nye cykel-trends i 2020

26. mar 2020

Dette er sponsoreret indhold

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at Danmark er et rigtig cykelland. Vi cykler mere end den gennemsnitlige Europæer og de store danske byer vrimler med cyklister. Sammen med Holland og Spanien, er Danmark meget langt fremme, når det kommer til at tage cyklen. Vi har flere cykler end indbyggere i landet, og derfor er det også i Danmark, at der sker mest innovation på cykelmarkedet. Vi er i hvertfald first-movers på en lang række nye trends, der i øjeblikket har overtaget cykelbranchen. I denne artikel kigger vi derfor på, hvilke trends der bliver populære i cykel-Danmark i 2020, og hvorfor Danmark er så langt fremme, når det kommer til at tage cyklen. Vi giver svar på, hvorfor en el ladcykel er det sidste nye og hvorfor der stadig sker en stor stigning i tilgangen af moutainbikere i Danmark.

El-motoren tager markedsandele

El-cyklen vandt sit indtog i markedet i 2010’erne, og den trend er bestemt ikke slut. Det er specielt ældre mennesker og børnefamilier, der har glæde af el-motoren i cyklen. Det kommer også til at være en trend i 2020, at flere og flere cykler bliver elektrificeret. Og el-motoren bliver ikke kun begrænset til almindelige cykler. Den bliver også udbredt til f.eks. ladcykler og budcykler, der skal hjælpe folk med at komme nemmere rundt i bakket terræn. Specielt er det en begyndende trend, at sætte strøm til ladcyklen, så det bliver nemmere at komme rundt med denne model. I kraft af dens størrelse er den en del tungere, end den almindelige cykel, og hvis man f.eks. skal aflevere børn i den bliver den jo yderligere belastet. Derfor er der mange, der er begyndt at købe en el ladcykel til at få gang i pedalerne og komme lettere rund i by og på land. 

Mountainbike bliver stadig mere populært

En anden trend, der fra 2015-2016 stykker blev mere og mere populært som sportsgren, er Mountainbike. Folk i alle aldre er nu begyndt at køre mountainbike i hele landet, og ifølge prognosen stopper det ikke lige foreløbigt. For stadig flere og flere køber en mountainbike og melder sig ind i de mange foreninger, der er i Danmark. Derfor er Mountainbike stadig ikke toppet i sin popularitet, og vi kommer helt sikkert til at se et yderligere boom i antallet af danske mountainbike-ryttere. 

Bæredygtige materialer i cyklen

Sidst men ikke mindst bliver vi også nød til at nævne bæredygtighed som en cykel-trend i 2020. For flere og flere producenter er nu begyndt at lave modeller, der er mere bæredygtige end hidtil. Genanvendeligt plast og andre bæredygtige materialer bliver nu brugt i produktionen af alt fra racercykler til børnecykler. Det er en gennemgående tendens i hele branchen, at der er et større fokus på bæredygtighed i cyklerne, og det tilhørende udstyr. Derfor vil vi også i fremtiden se, at der kommer flere og flere bæredygtige cykler i bybilledet, når man tager et kig ud over cykel-Danmark anno 2020.  


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Søren H
Søren H (Kommerciel blogger)
Oprettet 7. jan
x