De 4 bedste tips til den gode studiestart

De 4 bedste tips til den gode studiestart

2. okt 2018

Nu er de fleste ved at omstille sig til et studiemindset igen. For mange studerende er det det første år et helt nyt sted, og nervøsiteten hober sig langsomt op. For at dulme dine nerver, har vi samlet vores 4 bedste tips til at få en god studiestart.


Deltag i de sociale arrangementer

For at du trives i studiemiljøet, kræver det, at du har det godt socialt. Når du starter et nyt sted, er det derfor alfaomega at du sætter tid af til at deltage i de sociale arrangementer, der er planlagt.

Der er mange mennesker i en klasse og du skal derfor også acceptere, at det ikke er alle, som du klinger med fra første dag af. Det er helt naturligt og det kræver bare lidt tid, før du og dine medstuderende rigtigt kan være jer selv.


Få styr på boligsituationen

Hvis du har afsluttet en ungdomsuddannelse, måske taget et sabbatår og rejst verden rundt, går der muligvis ikke særlig lang tid før du skal flytte hjemmefra. En fraflytning midt i studieårene kan være en stor stressfaktor, hvis man ikke er forberedt eller har tænkt over det forinden.

Derfor kan det være en god ide at planlægge hvilket år, man har tænkt sig at flytte i, hvilken bolig man ønsker at tilkøbe sig og hvem man gerne vil flytte sammen med.

Når man har styr på sin boligsituation, kan man slappe lidt mere af og fokusere på andre dele af det fede studieliv. Du kan med fordel henvende dig til en boligadvokat i Aarhus eller København. De vil gerne hjælpe dig til at få styr på din boligsituation.


Studiejob – styrk dine kompetencer

For at få en god studiestart kan det for mange være nødvendigt med et studiejob, hvis man enten er flyttet hjemmefra eller hvis indkomsten fra sin SU ikke helt rækker.

Det kan være en god ide at tænke relevansen ind i sit studiejob, når man skal søge et job. I en rekrutteringsanalyse blev 614 arbejdsgiver spurgt, hvad de vægter højest, når de udvælger de rette kandidater. 70% nævnte relevant erhvervserfaring som deres øverste topscore. Det er derfor uhyre vigtigt med relevant erhvervserfaring.


Men hvordan får det gode, relevante job?

Der er rift om de relevante jobs, da det er begyndt at gå op for de studerende at relevant erhvervserfaring virkelig er noget der rykker på ens CV og mulighed for indkaldelse til jobsamtale.

For at gøre dig ekstra spændende som kandidat til et godt job kan du eventuelt lave en fed video. De fleste sender stadig et worddokument, og du vil derfor være en kandidat, de vil huske.


Det kan også være en fordel at tage nogle bestemte kurser, der er målrettet det dit drømmestudiejob. Hvis du ønsker et kreativt job hvor du kan lege med sproget, kan du med fordel undersøge kommunikationskurser hos BRO.


Sund kost styrker din effektivitet

En god studiestart er også karakteriseret ved et godt helbred og en høj effektivitet. En sund kost er altafgørende for en god koncentrationsevne og på din hjerneaktivitet.

Især hvis du i din egen lejlighed, kan det være svært at sørge for at man får noget sund mad med en masse gode proteiner og kulhydrater.

Hvis du glemmer at lave store måltider hver dag, kan du med fordel anskaffe dig helsekost fra Helsebixen.dk. Her kan du tage kosttilskud, så du sikrer dig at din krop ikke mangler nogle vigtige vitaminer.

Et godt tip er også hver morgen at lave en grønsagsjuice, som indeholder alle de gode ingredienser. Morgenmaden siges jo at være dit vigtigste måltid.


Hvis du har disse tips i tankerne inden din studiestart vil du være bedre klædt på i forhold til at få den bedste studiestart nogensinde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce