Daniellas verden

Daniellas verden

198visninger 4 svar | 13. jan 2019
Jeg er stor ynder af korsang og lytter til mange forskelllige kor.
Nogen siger, at jeg er meget åben over for korsang - det passer også til en vis grad.
Jeg elsker at høre Händel, Mozart, salme og visesang med kor, som KAN synge.

Desværre kan jeg ikke få ørerne til at lystre, når jeg hører f.eks. pensionistkor, skolekor eller andet i den dur.
Jeg holder mig også langt væk fra Luciakor, som ikke har fået den rigtige træning, der skal til, før det lyder godt i mine ører
Nogen vil kalde mig snobbet eller bare smagsforvirret, 

Forleden dag hørte jeg et kor, med ældre herrer og damer samt mange, som var en bid under pensionistalderen. Jeg satte mig tilrette med de fordomme, jeg har med hensyn til ældre stemmer i et kor, som  synger klassisk. Det var julen, som man sang ind.

Mine fordomme fik et hak i tuden. De dybe mandsstetemmer harmonerede fint med sopranernerne samt de andre stemmer, der hører til i et kor.
Jeg kunne da godt høre, der var en fejl eller to, men pyt!! Nydelsen af tonerne oversteg ærgrelsen over de små mikroskopiske fejl, der opstod både hos organisten og hos koret.

Derfor mine damer og herrer, er det ikke så let at invitere mig til at lytte til korsang. Hvis det er et kor fra en skole, som ikke har trænet børnenes stemmer, kan det høres, og det er ikke noget for mig.  
Det er ikke nok for mig, at de er søde at se på de små. Måske er jeg en kritisk gammel sur moster, men sådan er jeg altså!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Daniellas verden
Kommentér på:
Daniellas verden
x