Daniellas verden

Daniellas verden

145visninger 3 svar | 26. nov 2018
Jeg har før skrevet om emnet, rygestop, og nu gør jeg det igen, for jeg kom lige til at klikke ind på nyheder om bla. rygestop.

Selv holdt jeg op for nogle år siden - ikke for helbreddets skyld, men jeg ville spare penge op til forskellige ting. Det gik lidt trægt, for jeg afleverede månedligt 1000 kr. til cigaretindustrien. Nu ville jeg selv beholde mine penge, 
Det var svært at komme i gang, så jeg tog et tilløb på et par måneder, men så sagde den også "BINGO"

Jeg sprang lige ud i det kolde vand og tørrede al røgen af mig. Det har ikke, så vidt jeg ved, hjulpet en hujende fis på mit helbred, men min konto så gladere ud, og jeg sparede - og gør det stadigvæk 1000 kr. om måneden.
Lige nu står det skidt til med finanserne, i det min konto er blevet rippet digitalt af nogle banditter - men det er en helt anden historie.

Tilbage til mit rygestop:
Det er gået helt efter bogen: Jeg og min pung trives uden denne smøg i kæften.
Henne i Sundhedshuset på Vesterbro reklamerede de med et rygestopkursus. Jeg meldte mig til for at se, hvordan sådan noget foregik - det var gratis, skulle jeg hilse og sige.

Jeg tror, vi var 10 til 12 stykker. Alle havde deres gode grunde til at holde op med at ryge, men det var svært for dem. Nogen fik abstinenser, andre blev sure, og andre igen mistede noget af deres sociale samvær med vennerne, som alle sammen røg.
Jeg var den eneste, som var stoppet på en naturlig måde - nemlig ved at lade være med at købe osepindene.

Vores vejleder ud i rygestoppet var ikke interesseret i, hvordan jeg var kommet fri fra tågerne. Det forstod jeg pludselig,  da der en dag lå en hel masse rygestop - hjælpemidler på bordet, som kunne købes på apoteket. Priser blev der ikke talt om, og i de annoncer jeg har kikket på kunne jeg heller ikke få øje på nogen priser - nå!!! de er nok gratis, eller er det i virkeligheden sådan, at rygestop-industrien lukrerer på de arme rygere, som gerne VIL  men ikke KAN holde op, ved at tage en kold tyrker?

Jeg har lige fået visket mig i øret, at det måske er temmelig dyre produkter, man sælger til rygerne, som gerne vil vinke farvel til smøgerne.
Egentlig kan jeg godt se, at hvis man betaler i dyre domme for at stoppe med rygningen - og at det lykkes,, vel at mærke, så er de penge hurtigt tjent ind, men falder det hele til gulvet med et brag, så har rygeren tabt mange penge, mens direktørerne i DEN industri kan tage sig et ekstra glas Champagne og måske en god cigar. For mange rygere vil gerne prøve igen på et tidspunkt, og det er hèr man tjener til mere end dagen og vejen - altså direktørerne.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Daniellas verden
 •   27. nov 2018 Nikotintyggegummi bli'r man også afhængig af, en af mine bekendte brugte det i mange år, og til sidst klippede hun stykkerne over. smiley

 •   27. nov 2018 Jeg er også en af dem, som tog en "Kold Tyrker", hvor svært kan det være, det handler om vilje, selvdiciplin og ikke rygrad som en regnorm smiley

  Jeg hører ikke til dem, som gerne ville vende tilbage til osepindene, men jeg husker perioden som aldeles svær, det er en afhængighed og sidst men ikke mindst en dårlig vane. Jeg røg 10-15 stk om dagen, så er man vel at betragte som rygere smiley


 •   27. nov 2018 Mit rygestop kom efter blodproppen.
  Alle lægerne spurgte, om jeg var ryger: Ja - jeg havde røget pibe i 50 år!
  Så deres velmente råd var at stoppe.
  Jeg var dog motiveret i forvejen, men havde ikke før fundet anledning til at stoppe.

  I de 8 døgn, jeg var indlagt på sygehus, havde jeg ingen tobak, så da jeg kom hjem, lod jeg være med at putte piben og tobakken i lommerne. Nu er det snart to år siden jeg smagte piben.

  Husk rejseforsikringen!!!!!!
  Jeg blev indlagt på Fuerteventura. Efter tre dage, blev jeg fløjet hjem med ambulancefly til Tirstrup (pris kr. 218.000). Derfra til Skejby, hvor jeg kom på "værksted" og fik ballonudvidelse. Til slut blev jeg indlagt et par dage på Danmarks bedste - mindre sygehus.


Kommentér på:
Daniellas verden