daniellas verden

daniellas verden

635visninger 9 svar | 3. nov 2018
Jeg er lige blevet mindet om, at det snart er Mortens aften.  Den slags følger jeg nemlig ikke med i. Derfor er det godt at andre kan fortælle mig det.

Menuen står, som hvert år, på andebryst med rødkål, sovs og kartofler. Det skyller vi ned med en god øl og et glas vin.

Alt det er såre godt. Men det er mig en gåde, at hver gang jeg kokkererer, føler jeg mig som et gammelt vrag. 
Det er ikke af nyere dato. Sådan har jeg altid haft det.
På den konto må jeg alliere mig med smertestillende piller. 

Derfor er jeg helt sikkert ikke den hurtigste og kækkeste kok i byen. Jeg starter med kartoflerne så tidligt som muligt på dagen. De ligger i gryden og venter på at blive kogt, når tiden er inde til, at jeg skal i gang med andebrysterne. 

Madlavningen skal gøres i etaper, men som man siger: 
“Alt lykkes i en gasovn”
Når det hele er færdigt og parat til at nyde min gastronomi, går der et stykke tid, inden min ryg er faldet til ro.
Andebrysterne, sovs, kartofler og rødkål? Der er aldrig nogen klager over retten, men spørger I, om jeg kommer og leger kogekone hos jer, må jeg melde pas.
En lidt tidlig hilsen til jer alle:
“Rigtig god Mortens aften”

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  daniellas verden
  •   3. nov 2018 ja det bliver ikke nemmere med tiden Daniella, jeg står og læner mig over vasken hvilende på underarmene, så aflaster det rygge imens jeg skræller kartofler. Jeg drillede altid min mand over at han altid hvilede ryggen på den måde, når han var i køkkenet, han har en medfødt defekt i ryggen, Nu gør jeg så det samme. jeg mangler helt brusk i tredje nederste ryghvirvel, Vi er heldigvis inviteret til min søn på næste Lørdag, Så jeg kan slappe af,

  •   3. nov 2018 Ja når jeg har tiden til det elsker jeg at lave mad og måske jeg i morgen Søndag skulle finde på noget godt og nej enig det bliver ikke lettere med alderen smiley

  •   3. nov 2018 Du ønskes også en god Mortens aften smiley

  •   3. nov 2018 Jeg har en el-skrællemaskine, for jeg kan overhovedet ikke skrælle kartofler mere.
    Glas-kartofler er udmærkede. Dem putter jeg ind i en lille ovn med salt på, så kan ingen smage, at det er glas-kartofler. Ellers køber jeg kartofler, som ikke skal skrælles.


  •   3. nov 2018 Jamen dog, hvordan får du låget af glaskartoflerne, det må da være hårdt for din hånd, når den sådan er angrebet, babykartofler, dem køber jeg også, prikker hul i posen og ind i mikroen VUPTI, så er der de skønneste kartofler, hader at skrælle kartofler.

    Men godt at du kan skrive smiley


  •   4. nov 2018 Ja den med de vaskede kartofler er god, dem skærer jeg i både og så ned i en plastik pose med krydderurter, og olie ud i en bradpande og så stege til de er møre, smager skønt.
    jeg har en låg pifter og en dims med forskellige stør


  •   4. nov 2018 Hvad sker der dog, mit indlæg satte sig på af sig selv, nå men den der dIms med håndtag kan man skrue låget af med,

  •   4. nov 2018 Jeg har et redskab til at tage låget af glaskartoflerne. Det er intet problem.jetset smiley

  •   4. nov 2018 Glaskartofler er glimrende at bruge både til brunede kartofler, og sågar til kartoffelsalat.

    Ned i en sigte og lad det kolde vand løbe på dem et par min., lad dem tørre, og så er de klar til brug.

    Førhen stod man med store portioner lillejuleaften og pillede kartofler i lang tid, og satte dem i køleskab, så de var klar til brug juleaften.

    Ingen grund til martyrium mere, glaskartofler er bestemt brugbare...



Kommentér på:
daniellas verden
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce