Daniellas verden

Daniellas verden

676visninger 9 svar | 26. okt 2018
Hver uge er jeg på turkøb for pensionister eller andre, som har svært ved at bevæge sig rundt.
Een af damerne, som er meget svært handicappet og har søgt om førtidspension kan ikke få den, men må nøjes med kontanthjælp - indtil nu. Man opdagede, at hun havde 80.000 kr. på sin konto, som hun ikke havde taget ud. 

Hun skal bruge rub og stub af de penge, før hun kan få sin 
kontanthjælp igen. Som skrevet før, er hun svært handicappet, kan dårlig nok støtte på sine ben på grund af overvægt. 
Nu da pengene er ved at slippe op, skal hun vise sig henne på jobcentret og tigge om at få sin kontanthjælp. 
Hun skal slæbe sig afsted ned af trapperne fra 2. sal og så bliver hun nok kørt. 

Her har vi igen et eksempel på, hvor råddent vores sociale system er blevet. Desværre vil hun ikke have en bisidder med sig, som jeg har foreslået hende mange gange. Jeg selv er meget talblind og kan ikke hjælpe med regnskaber og lignende. Jeg har foreslået hende at melde sig ind i ældresagen, for her har man bisiddere, som kunne hjælpe hende. Det vil hun heller ikke, så det er ret svært at råde hende. 

Systemet har udviklet sig til - ikke for at hjælpe borgerne men at knække dem. 
Jeg græmmes!!

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Daniellas verden
  •   26. okt 2018 Daniella L ja systemet er ikke til for borgere der har brug for hjælp og den ældre dame du fortæller om har jo nok de 80.000.kr og loven fortæller jo at hvis hun skal have social hjælp (kontanthjælp) må hun intet eje og på det nærmeste være ved at død af sult og de 80.000.kr får jo hurtigt ben at gå på når den ældre dame skal betale for kørsel rundt omkring - nej det at blive ældre er ikke sjovt smiley

  •   27. okt 2018 Der er vidst noget med, at vi kun må have 10.000 på kontoen, men jeg kan læse mig frem til, at det er en svær dame at hjælpe og det sociale system bliver aldrig retfærdigt.

  •   27. okt 2018 Jetset nej dem der har sparret op i livet ud af deres små penge bliver sat i gabestokken og så må de klare sig selv og det er ligesom når man høre om folk der har et hus og er blevet arbejdsløs de skal spise mursten eller forsøge at sælge deres hus - men det er jo ikke altid lige let at sælge et hus og måske det vil være lettere for de familier hvis de kreditforeninger måske gav husejerne en længere snor frem for at begge parter fik et tab smiley

  •   27. okt 2018 Man må have op til 80.000 kr. på kontoen. Som kontanthjælpsmodtager undersøger man den slags ting, men det har damen ikke gjort, og pludselig sidder hun altså nu i fælden.
    Undersøger man det i god tid og ordner sin konto, kan de ikke røre kontanthjælpsmodtegerne.
    Har man ikke computer, kan man ringe til Ældresagen og få oplysningerne derfra. Det var det, jeg gjorde, da jeg ikke havde en PC på det tidspunkt.


  •   28. okt 2018
    Det er en forfærdelig historie, og desværre nok meget almindelig, Sikke et "Velfærd" vi dog har når det gælder de gamle, som sikkert har slidt hele deres liv, Men det at være bisidder hjælper nok ikke på den samtale hun skal til , en bisidder må ikke ytre sig, smiley men en sød tanke Daniella,


  •   29. okt 2018 Nej Daniella man må ikke have op til 80.000 kr. på kontoen hvis man modtager kontanthjælp. Man må kun have 10.000 kr.

    Hun skulle ha' taget pengene ud og lagt dem under madrassen!

    Det er meget svært at forstå at hun ikke ønsker en bisidder, for ellers vil hun bare blive tromlet ned. Der må være en grund til at hun afviser den hjælp?


  •   29. okt 2018 Hun vil ikke have en bisidder, fordi hun mener, det ikke nytter noget. Jeg har hørt fra flere, som kan fortælle, at de først fik en ordentlig behandling af sagsbehandlerne, så snart de havde en bisidder med ind i lokalet.
    En bisidder kan råde og vejlede, inden man skal ind til sagsbehandleren, og sandt er, at en bisidder ikke må sige noget. Men alene dèt, at der er et vidne til samtalerne lægger en dæmper på sagsbehandleren, og samtidig får man en mere fair behandling.


  •   30. okt 2018 Hvis jeg nogensinde skal hen til en sagsbehandler, skal jeg helt bestemt finde en bisidder, for som det er i dag, kan de trampe på folk, som i forvejen ligger ned. Forøvrigt, for en sikkerheds skyld har jeg ikke een eneste sparekrone på min konto

  •   30. okt 2018 Damen var oppe og snakke med sagsbehandleren. Hun fik den besked, at man ville skrive til hende - de manglede lægens udsagn om hendes helbred. Den har de sgu da fået. De trækker bare tiden ud - de er rigtig modbydelige mod de mindrebemidlede og syge borgere - Det er næsten ubærligt.

Kommentér på:
Daniellas verden
jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce