Brug naturen - Også om efteråret

Brug naturen - Også om efteråret

14. aug 2018

Mange har en tendens til at bevæge sig indenfor når det bliver regnvejr, vinden tager til og det bliver mørkere om efteråret.

Men der er faktisk mange gode aktiviteter du kan lave i naturen når det er blevet efterår.

Når det bliver koldere i vejret er det en god idé at tænke i aktiviteter hvor man skal bevæge sig - Eller alternativt sidde foran et bål, der selvsagt er varmt i sig selv.

Det handler først og fremmest om at have korrekt påklædning i forhold til vejret - Og når det er omskifteligt som det er om efteråret kan det være en god idé at have tøj på i lag man kan tage af og på som det passer.

Her kommer et par gode ideer til aktiviteter du kan lave ude i naturen.


Lav parkour i naturen

I en offentlig skov finder du som regel både de store gamle træer, men også væltede døde træer.

De er perfekte at klatre på. Bakker, store sten, hegn, stammer, klitter mv. - Alt kan springes fra. Slå kolbøtter ned ad en bakke, lav vejrmøller og mørk følelsen i jeres kroppe når i suser ud over bakkerne.

Lad jer inspirere, for ude i skovbunden er der ingenting der er ens.

Udfordre hinanden og prøv at slå hinandens rekorder. Når man hopper så meget rundt, er det en god idé at have lidt førstehjælps udstyr med i det tilfælde at nogen skulle bruge et plaster.

Når i har fået varmen kan i tage en iskold dukkert i det friske efterårshav. Det skulle være sundt for sindet.


Spil Naturbingo

Med Naturbingo har man et mål med at tage ud i naturen. Det er helt gratis og man kan printe så mange som man har lyst til.

Her er der fra 10-15 billeder af almindeligt forekommende dyr og planter på en given naturtype og så handler det om at finde 1, 2 eller 3 rækker (pladen fuld). Det gør det mere håndgribeligt for børn at gå på opdagelse når der er noget helt specifikt som man leder efter.

Man kan både spille naturbingo i bynatur, men også skovbingo og vandhulsbingo - Alle 3 er helt gratis at hente.


Find din egen mad ude i det fri

Naturen er fyldt med alskens forskellige ting man kan spise. bl.a. strandennep, havtorn, brombær, hindbær, skovjordbær, mirabel mv.

I skoven kan i bl.a. finde hasselnødder, vilde æbler, kantareller og skovsyre (som man ikke skal have for mange af). Tranebær, døvnælde, hyldebær og skvalderkål - Der er 100-vis af forskellige planter man kan spise - Og så er de jo per definition økologiske, selvom de ikke lige har det røde økomærke.

Mere naturligt bliver det ikke.

Summa summarum er - Det er gratis 100%. Husk handsker, kurve og skåle til indsamling af jeres ting.


Lav mad over et rigtigt bål

Find selv dit tørre brænde i skovbunden og tænd op i bålet.. Her er klassikeren snobrød, men det er ikke alle børn der er lige tålmodige til at det bliver et særligt godt snobrød.

Alternativt kan du med en bålpande lav pandekager eller klatkager - Eller i en gryde lave popkorn. Det er som om at maden får en helt anden smag når det bliver lavet på et bål.

Når man laver bål skal man ikke have travlt. Det tager den tid som det tager. Tænk over om det skal være et glødebål, for så tager det lige det ekstra tid.

Få børnene til at hjælpe med i madlavningen og husk at lave bålet ved et bålsted hvor der ikke kan gå ild i den omkringliggende bevoksning. Og husk selvfølgelig vand og førstehjælpskit hvis du vil begive dig derud.

Hvis man har nogle gode historier findes der heller ikke noget bedre end at sidde og kigge ind i flammerne og få fortalt en spændende historie om trolde og hekse.

Til slut kan man lave en dessert hvor man smelter lidt chokolade til pandekagerne - Mums.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce