Bordpladerne i køkkenet gør hele forskellen

Bordpladerne i køkkenet gør hele forskellen

23. nov 2017

Et smukt og velfungerende køkken er det, som vi alle stræber efter. Alle har forskellig stil og smag, når det kommer til indretning, og derfor er det forskelligt, hvad folk mener ser smukt ud i et køkken. Nogle er til lyse og enkle farver samt materialer, hvor den minimalistiske stil er i fokus. Andre er til spændende og udfordrende farver, hvor sanserne stimuleres, mens nogle tredje mest er til en hyggelig stemning og indretning. Uanset hvilken stil der falder i din smag, er der ingen tvivl – køkkenbordpladerne er det, der gør hele forskellen i køkkenet. Derfor er der i denne artikel netop sat fokus på bordpladerne, da de er så stor en del af rummet.

 

Skaber hele rummets udtryk

Først og fremmest er køkkenbordpladerne vigtige, fordi de skaber hele rummets udtryk. Dette betyder, at valget af bordpladen er yderst vigtigt. Der findes et væld af forskellige design, og dette indebærer blandt andet bordplader af massivt træ, stål, laminat, granit og keramik. En klassiker er bordplader af træ. Disse bordplader skaber et elegant og flot udtryk, hvor naturen er i fokus. Det gode ved træplader er derudover også, at de findes i varierende former. Du kan både få lyst og mørkt træ, og derfor er der altid en træsort, der falder i alles smag.

 

Anvendes hver eneste dag

Udover at bordpladen er betydningsfuld for indretningen af rummet, er bordpladen også en vigtig del af madlavningen. Bordpladen anvendes nemlig hver eneste dag, og dette er både morgen, middag og aften. Når maden skal tilberedes, kaffen skal laves, grøntsagerne snittes og madpakkerne smøres – det foregår altid på køkkenbordet. Derfor er det yderst centralt, at man vælger køkkenbordplader i god kvalitet, da bordpladen skal kunne tåle at blive anvendt ofte.

 

Rengøring og vedligeholdelse

Det, at pladerne anvendes flere gange om dagen, betyder også, at rengøring og vedligeholdelse skal være med i tankerne. Det nytter ikke noget at vælge en bordplade, som kræver stor vedligeholdelse, hvis man ikke har tid eller lyst til dette. Her bør man i stedet vælge en bordplade, som er nem at passe på. Har man i stedet en forkærlighed for pleje, kan man sagtens vælge en plade, som er mere sart i det. Her skal man blot sætte sig godt ind i, hvordan netop den valgte køkkenbordplade skal plejes, så man forlænger levetiden.

 

Egetræ – et populært valg

Rigtig mange vælger deres bordplade i køkkenet af materialet egetræ. Dette er der god grund til, da denne træsort er særdeles flot at se på samt røre ved. Egetræ har en unik finish, når det er blevet bearbejdet på en korrekt måde. Mulighederne er ligeledes mange, når det kommer til farvevalg af egetræ. Bearbejdelsen af træet gør nemlig, at træets udtryk efterfølgende er varierende. Du kan vælge egetræ af en grålig tone, et antikt udtryk, sort eg eller rustikke toner. Uanset dit valg vil en bordplade af egetræ være en perfekt tilføjelse til rummet, som vil sætte prikken over i’et. MIFA-pladen har et stort udvalg af forskellige bordplader af træ og egetræ – se det her


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce