Ældre i bussen

Ældre i bussen

273visninger 5 svar | 20. okt 2019
Når jeg stiger op i en overfyldt bus - eller mindre kan gøre det, smiler jeg til folk. Nogen gange er der tre, som rejser sig på een gang. Jeg får næsten altid en siddeplads med det samme, jeg træder op i bussen. 

Min datter lagde mærke til det, en dag vi kørte sammen og skiftede bus to gange. Det samme skete. Da vi kom hjem sagde hun: "Mor, jeg tror du manipulerer med det smil, du har" 
Det passer, for i stedet for at stå og ømme mig over min gigt, smiller jeg og lader som ingen ting. Almindeligvis gider man ikke høre om sygdomme, så man kikker den anden vej, men et smil går lige til hjertet.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


Kommentarer på:  Ældre i bussen
 •   20. okt 2019 Det er burde ganske enkelt være en del af opdragelsen eller ganske almindelig høflighed at man rejser sig for ældre mennesker i bus.

  Så brug du bare dit smil istedet Daniella, det er jo ikke meningen at man skal fortælle sin sygehistorie får at få en plads. smiley


 •   20. okt 2019 Det med smilet, har jeg ofte set, at det virker.

  MEN som tidligere buschauffør har jeg også set, at de ældre ikke er modtagelige for gode råd!

  En ældre mand, der kom flere gange om ugen, når han skulle hjem fra ældrecentret, monteret med "stok og slæbesko", kom altid til afgangen kl. 14.10. Han skulle kun med tre stoppesteder (5 minutter).

  Det var den afgang, hvor bussen var fyldt med trætte gymnasieelever, der skulle køre med i omkring en halv time, inden de var hjemme.

  Jeg gjorde ham opmærksom på, at afgangene en halv time tidligere, eller senere, var der altid siddeplads, både til ham og stokken.

  Det virkede ikke, og så havde jeg altså ikke lyst til, at bede nogen om at rejse sig for manden.


 •   20. okt 2019 Cris 7
  Jeg har tit meget ondt i ryggen af at gå og stå, men jeg gør ikke som damen ved siden af mig i bussen, som stod og ømmede sig og talte højt om sine smerter i benene, hun havde. Ingen rejste sig for hende. Jeg bider smerterne i mig og smiler, og vips får jeg en siddeplads.


 •   20. okt 2019 Bussmann

  Man skal altid tage imod gode råd - det bliver man aldrig for gammel til. En anden ting: Man glemmer ofte at rose chaufføren. Mange af dem kører jo godt og kan godt trænge til at få et skulderklap.


 •   22. okt 2019 Det vil aldrig ske her hvor vi bor, for busserne er forlængst sparet væk smiley
  Og nu vil flere partier sætte priserne ned for offentligt transport, det vil jeg sgutte være med til at betale.
  Alle jer i storbyerne har det hele inden for minimal rækkevidde - så spar dytten væk i stedet !!!


Kommentér på:
Ældre i bussen
x