7 enkle rengøringshacks til ungdomsboligen

7 enkle rengøringshacks til ungdomsboligen

11. apr 2018

Sommeren er det tidspunkt på året, hvor der er flest mennesker, der flytter. Især er der mange unge, der flytter i studielejlighed - eller fra studielejlighed til lejlighed eller hus. Når du har boet det samme sted i længere tid, er der altid en massiv mængde rengøring, der skal laves. Selvom du har været god til at passe den daglige, overfladiske rengøringstjans, bliver sporene i din snart forhåndværende lejlighed, ret markante.

Ihsam Barut, der til dagligt driver et rengøringsfirma i Aarhus, har set det meste, og kommer her med 7 enkle tips til, hvordan du kan undgå de værste faldgrupper.


1. Du har klistret en knag op på væggen

Dette er en klassiker. Du har brug for et sted at hænge et håndklæde eller en karklud. Du hænger derfor en knag op. Du borer ikke, for det efterlader huller. Derfor bruger du lim eller klister.

Det ærgerlige ved dette er, at når du skal have den ned, så er klisteret hærdet så meget ind i overfladebelægningen, at der er overhængende sandsynlighed for, at du ødelægger væggen.

Løsning: Brug et stykke tandtråd og fil igennem klisteret. Det er overraskende let og hurtigt at komme igennem. De mærker, der er tilbage, kan du tage med en køkkensvamp.2. Den klamme mikrobølge ovn

Endnu en klassiker. Du har måske ikke været helt så påpasselig med at renggøre din mikrobølgeovn. Du kan næsten se, hvad du har spist de sidste 5 år, blot ved at kigge på indersiden af ovnen. Det store skrubbearbejde kan begynde - og så alligevel ikke. Fyld i stedet for vand og eddike i en skål og tænd for mikroovnen et par minutter.

Herefter vil du kunne tørre skidtet af ret enkelt. Sidder det stadig fast, så giv lad skålen stå lidt længere i ovnen.3. Den endnu klammere ovn

Du har for længst givet op i forhold til rengøring af ovnen. Du er klar til at afskrive en del af depositummet til en spritny ovn. Men også her er der et godt kneb til at fjerne snavset. Drys bagepulver ud på de flader, der trænger til rensning og fugt godt med eddike. Lad det sidde i cirka 5 minutter (afhængig af hvor meget smuds, du har ophobet i ovnen).

Herefter kan du forholdsvis let fjerne det med en køkkensvamp.4. Bagepladerne - en tabt sag

...og så alligevel ikke. Samme trick fra punkt 3, hvor du drysser bagepulver og fugter med eddike kan bruges igen her.

Det er rigtigt enkelt og rigtigt effektivt.5. Stoppet køkkenafløb

Er afløbet stoppet og du er løbet tør for afløbsrens, så får du lige et hurtigt hack her. Start med at tage en portion bagepulver og hæld det ned i vasken. Skyl efter med cirka et glas varmt eddike. Når det har stået i cirka 2 minutter, kan du skylle efter med kogende vand. Herefter er der igen fri passage gennem afløbet.6. Stearin på gulvtæppet

Æv - de synlige spor af nogle af de sjove fester, du har haft i lejligheden, er ikke til at tage fejl af. Der er stearinrester i gulvtæppet. Du fik ikke lige gjort så meget ved det dengang det skete. Frygt ikke for dit depositum for her kommer hack nummer 6. Varm dit strygejern op og tag et stykke almindeligt A4 papir. Læg papiret, så det dækker stearin pletten. Stryg herefter let ovenpå stearinpletten. Pas på ikke at presse. Herefter hænger stearinklatten fast i papiret, og klatten er borte.Du skal selvfølgelig også have et bonus hack. Du har lagt din gamle lejlighed bag dig (Den skinnede flot, og har aldrig været så ren). Du er på vej til en ny start, et nyt sted. Du køber måske nogle nye møbler, og du vil gerne have nye tallerkner. Du tager i Ikea og shopper igennem. Du kommer hjem og skal tage klistermærkerne af dine nye tallerkner, men det er en større opgave, for uanset hvor forsigtig du er, eller hvor meget du kradser, så bliver tallerknerne ved med at klistre. WHAT TO DO?


7. Sådan fjerner du irriterende klistermærker fra dine nye Ikea tallerkner

Også denne opgave kan du klare let med dette enkle hack. Tag en vatrondel og fugt den med madolie.Skrub forsigtigt på tallerkenen, hvis der stadig sidder rester af klistermærket. Har du ikke forsøgt at fjerne klistermærket endnu, så skal du blot duppe/fugte klistermærket. Efter kort tid kan du let og enkelt trække klistermærket af.Hvis du har nogle sjove rengøringshacks, som du vil anbefale, så del dem i kommentarerne herunder.Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x