4 tips til en god mundhygiejne

4 tips til en god mundhygiejne

15. nov 2017

Vi ønsker alle sammen at fremstå på den bedst mulige måde, og derfor er det vigtigt, at vi har en god mundhygiejne. Dårlig mundhygiejne vil nemlig betyde, at vi får en dårlig smag i munden og dårlig ånde, hvilket både kan være til gene for os selv og dem omkring os. Derudover vil en god mundhygiejne minimere risikoen for at få tandkødsbetændelse, huller i tænderne og løse tænder – alt sammen ting vi helst vil undgå. Det kan nemlig blive en dyr affære, hvis vi kommer til tandlægen med mange huller i tænderne. Men hvordan opnår og vedligeholder man så bedst en god mundhygiejne? Dette kan du læse mere om i denne artikel, hvor du får fire tips dertil.

 

Vælg en blød tandbørste

Mange vælger den type af tandbørste, som har medium eller hård i hårdhed, i troen om, at det er den mest effektive tandbørste. Dette er dog ikke virkeligheden, da disse hårdheder faktisk kan give slibe- og børsteskader på tandkødet og tænderne. Derfor bør du i stedet vælge en blød tandbørste, når du står i supermarkedet og skal købe en ny. Denne tandbørste bør du selvfølgelig anvende to gange dagligt, således du kan fjerne bakterierne på tændernes flader dagligt.

 

Tandpasta med den passende mængde fluor

Det er en smagssag, hvilken tandpasta man finder mest delikat, og man har som regel et foretrukken tandpastamærke. Dette er helt fint, så længe du vælger en tandpasta med den rette mængde fluor i. Der findes nemlig varierende mængder, og du kan få et fluorindhold med alt fra 400-1.500ppm. Ppm står for dele pr. million, og den angiver dermed, hvor meget fluorid, der er i tandpastaen. Den optimale mængde er 1.450ppm, og dette gælder både for børn og voksne.

 

Interdentalbørsten – også kendt som mellemrumsbørsten

Din tandlæge har sikkert allerede bedt dig om at anvende interdentalbørsten, og dette er der god grund til. Interdentalbørsten, også kendt som mellemrumsbørsten, fjerner nemlig plak, madrester og bakterier i mellemrummet mellem tænderne. Dette er dermed steder, hvor den almindelige tandbørste ikke har mulighed for at komme ind at rense. Interdentalbørsten bør anvendes én gang dagligt og gerne om aftenen. På denne måde forebygges bakterievækst i løbet af natten.

 

Tandtråden er supereffektiv

Et råd, som du har fået hver eneste gang hos tandlægen, er uden tvivl brug af tandtråd. Mange vælger at springe denne del over, men det bør man ikke gøre. Tandtråden er nemlig et supereffektivt redskab, når det kommer til god mundhygiejne. Den fjerner plak mellem tænderne, hvor tandbørsten ikke har mulighed for at komme ind. Du kan selv vælge, om du ønsker at bruge en helt simpel tandtråd, eller om du vil bruge en flad tråd, som sidder på en tandtrådsholder.

 

Ved at anvende disse fire tips vil du opnå en god mundhygiejne. Derudover bør du regelmæssigt besøge tandlægen, således du kan forebygge og behandle eventuelle gener såsom plak, tandsten, tandkødsbetændelse, huller og løse tænder. Klik her for en tandlæge på Østerbro, hvis du er på udkig efter en ny tandlæge, som skal sørge for, at din mund og tænder fungerer på bedste vis. 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce