3 gode råd til at få bugt med feberen

3 gode råd til at få bugt med feberen

6. feb 2023

Når vinteren kommer, kommer sygdommene også ofte forbi. Det kan resultere i en tur under dynen med forhøjet kropstemperatur. Kroppen reagerer ofte på virus og infektion med feber, og det kan faktisk tolkes som et godt tegn, da det er kroppens naturlige måde at reagere på. Dog kan feberen dæmpes ved at følge nogle simple råd, som du kan læse mere om her.

Tag temperaturen ordentligt

Oplever du ubehag og føler dig varm og svimmel, så er det altid en god idé at få taget temperaturen ordentligt. Med et øretermometer kan man nemt og enkelt tage temperaturen uden ubehag, og det kan præcist fortælle dig, hvor din temperatur ligger, og om det er tid til at tage til lægen eller ej. Er temperaturen over 40 grader, så er det vigtigt at kontakte lægen med det samme. 


Det samme gælder for, hvis du har børn, som ligger syge. Med denne øretermometer test kan du se, hvilke fordele og ulemper der er med de termometere, der er på markedet til børn i dag. Et øretermometer tager nemt temperaturen, og det er en fordel, hvis man har helt små børn, der ligger og er urolige på grund af sygdom. 

Drik masser af vand

Når man har feber, får man også svedt en del. Derfor er det vigtigt at opretholde væskebalancen ved at drikke en masse vand. Er man ikke hydreret nok, kan det tage længere tid at komme sig over en sygdom, da immunforsvaret har behov for væske for at virke optimalt. Koldt vand hjælper også på temperaturen. 


Du kan også vælge at drikke te, der kan have en yderligere formildende effekt, og hvis man vil spise et godt væskeholdende måltid, så er suppe af enhver art altid en god ide. Det er både nemt for kroppen at fordøje, samtidig med at det indeholder masser af væske og vitaminer. 

Hold kroppen i ro

Når kroppen er ramt af feber, så er det vigtigt at lade den gøre sit arbejde. Derfor skal man også holde sig i ro og tage den tid, det tager at blive rask. Når kroppen får hvile, så restituerer den meget bedre. Derfor kan det være en god ide at lægge sig syg de dage, hvor der er feber eller sygdomsfornemmelse, og samtidig undgå for krævende motion. Brug i stedet tiden på afslapning, og sørg for at få rigeligt med søvn. På den måde kan man hjælpe sig selv eller sine nærmeste med at komme ovenpå hurtigst muligt igen. Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce