Sådan får du en flot have

Sådan får du en flot have

11. feb 2021

Selvom vejret ikke tegner til det lige nu og vinteren stadig føles uendelig, nærmer vi os foråret og dermed også en lysere tid. Forår betyder fuglesang, grønnere natur, mere sol og dermed også mere tid uden for. Forår betyder også at vi skal i gang med at gøre haven klar til en ny sæson. Efter et stormfuldt efterår og en kold vinter, trænger haven til en kærlig hånd. Der er mange ting man kan gå i gang med, og ofte bliver det til et uoverskueligt projekt. Der findes dog nogle meget basale ting du kan starte med. 


Sørg for at din terrasse ser velplejet ud 

Hvis du har en terrasse med fliser der ikke ser helt tip top ud længere, kan du overveje en god fliserens til at starte med. Du kan selv tage kampen op eller få professionel hjælp til det. Når du selv vælger at rense fliserne er et godt tip at forhøre dig om de rigtige produkter først. Hvis du ønsker professionel hjælp, så er denne mange steder at finde. Eksempelvis tilbyder Nanostone en gratis prøverens, så du kan vurdere om det er pengene værd. Efter rensningen vil en imprægnering af fliser være optimal. En imprægnering giver en  vandafvisende overflade således at du nemt kan rengøre dem fremadrettet. Derudover beskytter en imprægnering også mod vækst af ukrudt eller alger for eksempel. Du får altså en god langtidsholdbar løsning. 


Beskær dine træer og planter

Efter en lang vinter, er det typisk normalt at døde grene på træer, roser og andre planter er til at finde. Undersøg hvordan du beskærer dem bedst, således at friske skud kan tage over. Udover en grundig beskæring, kan du også samle grene og blade op fra græsplænen. Det hele kan køres til genbrugspladsen eller smides i en kompostkværn, hvis du ejer sådan en. Fordelen ved en kompostkværn er at du både slipper for køreturene til genbrugspladsen og samtidig kan bruge haveaffaldet i diner beder - det skaber nemlig en god bunddække.  


Omplantning  

En sidste ting du kan gøre for din have er en omplantning efter vintermånederne. Foråret er den bedste årstid til omplantning af dine planter, inden vækstsæsonen begynder. Hvis dine planter mangler plads eller trænger til frisk jord gør du dem en stor tjeneste ved at omplante dem. Udover dette kan du også plante nye planter i din have, alt efter hvad du ønsker. Planter giver nemlig som regel et idylliskt og smukt look som netop får din have til at stråle. Giv altså dine planter en masse kærlighed så de lever længe og samtidig pynter din have.  Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


jetset
Oprettet 3. dec 2023
jetset
Oprettet 27. jul 2023
Annonce