{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
129 visninger | Oprettet:

Integration buldre løs i Sverige {{forumTopicSubject}}

Sverige sender i stigende grad indvandrerkvinder ud som hjemmehjælpere selvom de fatter hat af svensk, de kan ikke kommunikerer med de ældre - måske man skulle lave nogle billedbøger som man bruger til folk som er ubegavet - så kan den gamle pege på et toilet for lige at fortælle han har en aflevering.

Det er så ikke kun Sverige men også i Danmark hvor de ansættes uden de store sproglige evner. Hvem sidder med "aben" når det går galt pga. sprogbarrierer?

https://denkorteavis.dk/2022/den-er-helt-gal-mette-f-vil-have-flere-indvandrere-til-at-pleje-aeldre-men-de-forstaar-ikke-hvad-jeg-siger-fortaeller-81-aarige-gert/

Man kan ikke forvente at de gamle skal til at lære arabisk, eller serbisk kroatisk, Somalisk - Mangel på hænder er så stor, at man får de mest ubegavede mennesker til at tilse de ældre og pleje dem. De fatter hat at bruge deres PDA og lave dokumentation. Der er ikke endnu lavet en PDA på arabisk, eller en skærm med billeder til de mest ubegavede.

Man kan endda opleve polske læger på hospitaler som ikke kan et ord dansk, men formulerer sig på god Engelsk. Men man kan jo ikke forvente at den tilsete kan engelsk - så i grunden er den læge nød til at have en sygeplejeske som kan oversætte - og med den mangel på dem kan de ikke rende rundt som tolke.


Kommentarer på:  Integration buldre løs i Sverige
 • #1   8. jan Hviket sprog er indvandrerkvinder da blevet undervist i til uddannelsen til hjemmehjælpere? • #2   8. jan For ret kort tid siden var min hjemmehjælper blevet syg. I stedet kom der en ung mand af tydelig arabisk eller sydeuropæisk herkomst. Han var flink og høflig og aldrig har mit køkkengulv været så rent.
  Sprogproblemer - ja, det havde vi, men vi fandt ud af det.


 • #3   8. jan polysl

  Man kan ikke forvente at de gamle skal til at lære arabisk, eller serbisk kroatisk, Somalisk - Mangel på hænder er så stor, at man får de mest ubegavede mennesker til at tilse de ældre og pleje dem.

  Ikke altid.

  Den 27-årige Amir Farahani har boet i Tyskland i 20 måneder. Fordi han er homoseksuel, frygtede han for sit liv i Iran og flygtede til Tyskland uden familie. Her i Berlin er han i gang med at uddanne sig til hjemmehjælper og sygeplejerske.

  Da 100-årige Agnes Jeschke's børn i en annonce søgte om privat hjælp til deres mor meldte sig 22 kvinder og Amir Farahani. Børnene valgte Farahani pga af ren sympati for den unge iraner, det har hverken mor eller børn fortrudt.

  Agnes Jeschke og Amir Farahani blev så glade for hinanden og kom så godt ud af det med hinanden. I dag bor Farahani hos fru Jeschke og tager sig af hende dønet rundt med undtagelse af de timer, hvor han enten er på skole eller på sin uddannelsesplads på sygehuset. Farahani har sparet fru Jeschke for at skulle på plejehjem.

  Forøvrigt er det ikke noget enkelt tilfælde, men det sidste, jeg så for et par dage siden i fjernsynet i en serie-reportage om indvandrere, der er blevet til glæde for andre mennesker og det ikke kun for ældre mennesker.  profilbillede
 • #4   8. jan Typisk noget for DKA for at finde noget negativt i et positivt problem.

  Hele vores sundheds system bliver med tiden overtaget af indvandre, ligesom det skete in USA, her er de fleste sygeplejersker fra Filipiner og næste alle læge fra India.

  I vores læge hus er der ingen Danske læger, jeg var til hudlæge sidste uge, her er alle ansatte fra andre lande, kun fruen bag skrænten var Dansk.

  Der er nu flere ansatte hos vores apoteket fra de mørke lande og Iransk tror jeg, fordelen er at de kan betjene de herboende gamle indvandre, win/win.

  Polysi, du ser problemer, jeg ser muligheder smiley • #5   8. jan Ingen tvivl om at det er et problem med folk der ikke taler sproget og så bliver sendt ud til nogle, der i den grad har brug for at forstå hvad der bliver sagt. Absolut.

  Mht. Sverige, som hemningsløst har taget indvandrere ind, men også undladt at smide rigtig mange ud, som burde udvises.

  Sverige er på ingen måde et forgangsland der bør efterkommes,når det kommer til indvandring, og måden man gør det på.

  Men jeg vil dog gentage min oplevese, da en ny sygehjælper skulle komme for at hjælpe med min far.
  Han skulle være i følgeskab med en sygeplejerske, og tidspunket havde vi fået.

  Jeg ser denne unge undenlandske mand fra vinduet. Han laver cirkelspark og bokse-ting mod et træ.
  Jeg tænkte, no way, han skal IKKE tage sig af min far.

  Vi blev præsenteret af sygeplejersken, han talte perfekt dansk. Men det viste sig også at han var så godhjertet og virkelig var en rar mand.

  Så man kan tage fejl til tider. smiley

 • #6   8. jan Ja Cris

  Men nu gik det mere på at der er mange som ikke fatter dansk eller kan lave dokumentation via deres PDA: Det er ikke kun det sociale der er vigtig men også dokumentation. Dokumentation er til for at placere "aben" hvem og når de eller dem har været der og evt. vigtige data omkring personen.

  Når PDa'en sættes i holderen det pågældende sted så opdateres data for de pågældende besøgte personer. Hvis de har en ulla bulla med hele den islamiske uniform på ikke fatter hat af at bruge den PDA, så er fanden løs i laksegade.


 • #7   8. jan Annella

  //citat
  Hvilket sprog er indvandrerkvinder da blevet undervist i til uddannelsen til hjemmehjælpere?
  //citat slut

  Det kan umuligt være dansk, ellers ville der ikke opstå en sprog barriere hos de ældre.

  Måske de bare skulle kunne sige>. "rødgrød med fløde" så er de ansat. Kravene er så ringe at selv de mest ubegavede kan få et job i den funktion. • #8   8. jan Alis

  NU kræves der ikke meget for lige at moppe en køkkengulv, de 4 kvm kan man umulig fuck up.


 • #9   8. jan Polysl

  Hvis alle idioter kan moppe en gulv på 4 kvm som du skriver, hvorfor har Danskere så brug for hjælp af indvandre.


 • #10   8. jan Måske fordi at danskere ikke gider at moppe...

  Samme så vi jo i 70'erne hvor man importerer tyrkere til det beskidte arbejde - samt Tyskland som manglede arbejdskraft i Ruhr distriktet med at grave kul.


 • #11   8. jan Jeg bliver altså også nød til at sige at det at have næstekærlighed og komme ud som hjemmehjælper gør at man kommer lidt længere og selvfølelig har jeg i mit liv igennem sundhedssystemet mødt nydansker og det er kun sket en gang at jeg har haft kommunikationsproblemer og som beskrevet er det ikke den store raketvidenskab at føre en støvsuger - kost eller en klud smiley

 • #12   8. jan Polysl nu ikke mobbe smiley

Kommentér på:
Integration buldre løs i Sverige

x