{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
352 visninger | Oprettet:

Ældre samt ny medicin koster to milliarder ekstra {{forumTopicSubject}}

https://jyllands-posten.dk/indland/ECE11313955/aeldre-samt-ny-medicin-koster-to-milliarder-ekstra/

To milliarder kroner kræver det alene til regionerne, hvis sundhedsvæsenet bare det næste år skal følge med udviklingen i befolkningen.

Det er meldingen fra formanden for Danske Regioner på regionernes generalforsamling torsdag.

Presset for yderligere penge kommer fra nye behandlinger, dyr medicin og ikke mindst flere ældre og mange mennesker med kroniske sygdom.

I 2020 vil der være så mange flere ældre, at det alene koster en milliard.


Er et ekstra beløb på 1-2 mi.a. kr./året til ældre danskere overhovedet noget at tale om, når Danmark kan betale 336 mia. kr. om året (2018) for indvandrere og deres efterkommere?

Ikke for mig - det er et latterligt beløb i forhold til de udgifter, det koster Danmark at betale til mennesker, der aldrig har ydet det mindste til vores land.
Kommentarer på:  Ældre samt ny medicin koster to milliarder ekstra
 • #1   11. apr Anella,
  Finansministeriet og de store danske medier bruger et andet tal - 33 mia. , når de snakker om årlige omkostninger for indvandrere. Det er også er stort tal, og jeg er helt enig med dig i, at 1-2 mia. ekstra til sundhed og ældreområdet er et latterligt lille beløb.
  Også vi vi tænker på de 100 mia. som SKAT har næste foræret væk til udenlandske aktiespekulanter o.l.


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #2   11. apr Jeg læste også Rockwool Fondens beregninger til indvandrere for 10-15 år siden, allerede dengang var beregnet ca. 30 mia. om året, for omkostningen for indvandrere, og så tror jeg ikke engang de beregninger, gik på de omkostninger med belastningen af vores sundhedsvæsenet, politi og fængselsvæsenet samt tolkning, var medregnet.

  Og de ældre har ikke alene været med via skatterne at betale det cirkus gennem mange år, så de 1-2 mia ekstra til de ældres medicin, der jamres over, er skammeligt.


 • #3   11. apr Elena -

  de 33 mia. var i 2015, i 2018 var beløbet 36. mia. og flere finanseksperter påstår endda at beløbet i 2018 bevæger sig i nærheden af 55 mia.


 • #4   11. apr Ja, det er latterligt og burde slet ikke være til diskussion.
  De gamle har slidt for dette samfund, i modsætning til andre, så bare slip slanterne til de ældre og mig. smiley


 • #5   11. apr ..... så bare slip slanterne til de ældre og mig.

  Alan du er da også en ærke egoist smiley ikke 'mig' men OS.


 • #6   11. apr Annella.

  Så skidt pyt, så får du også lidt af de 1-2 milliarder. smiley


 • #7   12. apr Jeg er jo ikke meget for at give andre mennesker skylden for dyre medicin - nej der må være nogen der fordyre medicinen på vejen ud til apotekerne og tror altså ikke at det er vores gæsters skyld og se nu igen kommer vi/os ældre byrden igen ud som taber smiley

 • #8   12. apr Som andre her også nævner, så er det jo netop de ældre som oftest har haft en langt arbejdsliv bag sig, der har spyttet godt i statskassen. Mange har også som følge af deres arbejdeliv fået kroniske lidelser. Selvfølgelig skal de ha' den hjælp og medicin de behøver.

  Der er jo også et andet problem. Medicinalfirmaerne vil naturligvis gerne havde deres nye, dyre produkter på markedet, og bruger en god del 'tilskyndelse' for læger til netop at udskrive dette dyre produkt, uanset om det er nødvendigt eller ej.
  Hvor flere istedet kunne gøre brug af et billigere produkt som har lige så god virkning.

  Ikke mindst bør man lave nogle aftaler med medicinalfirmaerne, så de ikke bare udnytter at de kan tage priser som de vil.
 • #9   12. apr Ikke fordi jeg skal forsvare medicinalfirmaerne, men jeg forstår jo godt at de skal tjene de penge ind som de har brugt millioner af kroner på til forskning, og mange gange er den enkelte medicin eller pille noget som meget få mennesker bruger. - Eksempelvis koster en enkelt tablet til hepatitis-C, som jeg husker det, omkring 17.000 kr, og man skal typisk have 6. - Prisen skyldes at der ikke er ret mange der lider af den sygdom.
  Hvis hovedpine var lige så sjælden, ville prisen på Panodiler også være meget dyrere.

  Derfor.... Så længe et firma har patentet, vil priserne være svimle.


 • #10   12. apr Markgreven jeg forstår godt det du siger og er enig men der er jo mellem led der fordyre medicinen smiley

 • #11   12. apr Hæ, hr. Greve, jeg ventede faktisk på at nogen ville omtale hvor dyrt det er at forske for det er det, samt at det tager mange år at få et produkt i handlen, fordi der skal ses på virkninger/bivirkninger, samt en masse godkendelser.
  Det er jo helt sandt.

  Desværre er det også blevet dokumenteret at forskere udnytter ordninger for at få penge. Forskere skal lave så og så mange forsøg, udgive artikler osv. inden for en tidsbegrænsning. De skal bare komme med en ny teori om et eller andet, for at få adgang til midlerne. Det er jo også derfor at vi ser så mange divergerende forskningsresultater.

 • #12   12. apr Leon.

  Ja, der er en grossist som samler og distribuerer medicinen, men sådan er det jo med alting.


 • #13   12. apr Rent faktisk er det jo en rigtig god ting, at når vi går på Apoteket, og der bliver spurgt om man ønsker en billigere version af et produkt, kopiprodukt, som jo ER godkendt af vores strenge regler på området, så sparer man penge.

  Derfor er det lidt svært at se, at hospitaler ikke på ligende måde gør bruge af disse billigere kopiprodukter, når det er muligt.
  Det er dog ikke alle kopiprodukter man kan gøre det med, men ganske mange. Hvilket også ville være en mulighed for at nedsætte hospitalers brug af penge.

 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #14   12. apr Derfor spørger jeg altid, HVAD forskellen er på den originale og kopimedicinen, nogen gange er det sølle 2 kr., andre gange er det 15 kr, og det er da værd at tale om....

 • #15   12. apr #14
  Som regel er kopimedicinen produceret i lande hvor arbejdskraften er væsentligt billigere, derfor kan man gå ned i pris...


 • #16   12. apr Cris.

  Problemet er at hver anden mandag er der takstrettelser på apotekerne, foranlediget af medicinalfirmaerne. - Der kører et system der hedder A-B-C, hvor A varen er den billigste i de næste 14 dage og C varen den dyreste, og disse priser kan svinge vanvittigt.
  Jeg får selv en del medicin for hjertet, og det er sjældent pillerne kommer fra det samme firma som sidste gang.
  Derfor er det nok svært for hospitalerne at gå efter det billigste, medmindre deres apoteker skal være lige så store i vareudvalg, som et almindeligt apotek, der bare gemmer de dyreste varer til næste takstrettelse eller venter på at de er ved at udløbe, så de kan returneres til grossisten.


 • #17   12. apr Elena.

  Det er langt fra korrekt, det er typisk TEVA, Sandoz, Stada, Mylan, Accord, Orion, Hexal, Alternova, Takeda, Glaxo Smith Kline og jeg kunne blive ved, og de kommer ikke fra Ulande....


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #18   12. apr # 17

  Det er også min erfaring, at det er fra de kendte medicinalfirmaer i EU.


 • #19   12. apr Madonna.

  Ja, og Israel og USA.


 • #20   12. apr ....de store firmaer har også fililaler i østeuropæiske lande, Indien osv... smiley

  Især Indien producerer masser af kopimedicin.


 • #21   12. apr #14 Madonna.
  Alt efter hvilken medicin, kan der altså være et par hundrede kroner at spare.

  #15 Elena
  Muligvis. Men grunden er nok mere at det langvarigt har været på markedet, og dermed udfaset sin store indtjening, men stadig er indtjeningsværdigt, fordi det benyttets ofte. • #22   12. apr Elena.

  Husker ikke jeg har set indisk medicin på apoteket, men jeg kan ikke garantere det, det var jo ikke alle pakker jeg stod nærlæste.
  Men takstrettelser og det vi kalder kopivaren som er A, er ikke nødvendigvis Israelsk eller øst europæisk, men kan udmærket være dansk produceret et sted på Amager eller Tåstrup.


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #23   12. apr "#14 Madonna.
  Alt efter hvilken medicin, kan der altså være et par hundrede kroner at spare."

  Det har jeg så tilgode at opleve, og jeg har ikke medicinkort. • #24   12. apr Jeg kan nævne at Panodil, Pamol og Pinex jo altid står fremme på apoteket, men selv her er der tale om A og B hver 14 dag, men da prisforskellen sjældent er mere end 1 kr,så tager folk det de plejer at tage.

  Ps.
  Indholdsstofferne er de samme.


 • #25   12. apr Madonna.

  Jeg får noget der hedder Selo zok for hjerterytmen, den har aldrig været A vare og koster typisk 150-160 kroner, så jeg får den billige, denne gang Metoprololsuccinat fra HEXAL, prisen lå på 10-15 kroner, så noget er der sparet.


 • #26   12. apr #23 Madonna
  Jeg har heller ikke medicinkort. Men hentede medicin på recept for en veninde på Apoteket, og blev her spurgt om det var ok med den billigere, som var den samme som den anden. Naturligvis var jeg nødt til at ringe til veninden for at være sikker på om jeg skulle sige ja til det.
  Men det var lidt over 200 kr. som blev sparet, og det drejer sig altså om medicin til 3 mdr. som hun skal have resten af livet.


 • #27   12. apr Mon ikke flere her er medlem af DANMARK, som jo giver tilskud til medicin, tandbehandling m.m. ?


 • #28   12. apr Cris.

  Ikke jeg, det er jeg for syg til at kunne blive. smiley


 • #29   12. apr Ja, greve, man skal være rask for at blive medlem. Hvilket mine forældre sørgede for at jeg blev for laaaanngg tid siden. smiley

  Jeg er i gruppe 5, den billigste, men en stor hjælp.


 • #30   12. apr Prisen på medicin er noget indviklet .. jeg tror vi snakker her om forskellige ting og sager. jeg har kopieret noget om kopimedicin fra www.lif.dk
  //
  Forudsætningen for udviklingen af nye lægemidler og behandlingsterapier er en tilstrækkelig patentbeskyttelse. Når et patent udløber er det derfor også lige så naturligt at det lovligt kan kopieres, produceres og distribueres af andre godkendte producenter. .... Ofte vil flere virksomheder kopiere de originale lægemidler på samme tid.

  Kopimedicin indeholder samme aktive stof, og i samme mængde, som de originale lægemidler, men fordi udviklingsomkostningerne allerede er afholdt, vil kopimedicin typisk være væsentligt billigere end de originale produkter.
  //

  det er så en ting.
  En anden ting er at medicin, og især kopimedicin produceres i lande hvor arbejdskraften er billig, derfor kan man gå ned i pris.
  E tredje ting er at producenterne varierer prisen som strategisk led i markedsføring, for at erobre store markedsandele eller udkonkurrere andre firmaer eller hvad ved jeg....

  jeg synes ikke at det er ligefrem simpelt...


 • #31   12. apr Elena.

  "En anden ting er at medicin, og især kopimedicin produceres i lande hvor arbejdskraften er billig, derfor kan man gå ned i pris.
  E tredje ting er at producenterne varierer prisen som strategisk led i markedsføring, for at erobre store markedsandele eller udkonkurrere andre firmaer eller hvad ved jeg....
  "

  Det er ikke korrekt som jeg tidligere skrev, der produceres også kopimedicin i Danmark, og vi er da ikke ligefrem kendt for lave lønninger.


 • #32   12. apr Eksempelvis er DAK dansk.

 • #33   12. apr #31
  du må tro absolut hvad du vil, men jeg husker at jeg har læst artikler på nettet om billig kopimedicin produceret i ulande, og det var ikke løgn.
  Prisen var lav fordi : 1) fordi patenten var udløbet og arbejdskraften billig.

  En af de skandaler omkring billig kopimedicin fra Indien :
  "Medicinalfirmaet Novartis har anlagt sag mod den indiske regering for at få den til at begrænse landets produktion af billig kopimedicin. Indien forsyner millioner af mennesker i Den 3. Verden med kopimedicin. Uden billig medicin vil de dø.

  Derfor indledte Læger uden Grænser onsdag en global protest med en underskriftsindsamling for at få Novartis til at standse retssagen. Ingen har ret til at forhindre mennesker i at få livsvigtig medicin, hedder det.

  Den indiske lov om patenter på medicin er lempelig, og derfor kan landet producere kopimedicin til små priser. Det har reddet livet for millioner af mennesker i Den 3. Verden."

  https://globalnyt.dk/content/medicingigant-vil-standse-billig-indisk-kopimedicin-bla-mod-aids


 • #34   12. apr Elena.

  Jamen så glemmer vi bare de 6 år, hvor jeg arbejdede på 3 forskellige apoteker med logistik.
  Den billige kopi medicin du har læst om, sælges ikke i Danmark, dog husker jeg et enkelt eksempel hvor vi rent faktisk havde fået det ind i huset. - Det skulle returneres omgående til grossisten.
  Det var en øst europæisk bande der havde fremstillet det, og skrevet en kendt medicinal firma på pakningen, heldigvis blev der ikke solgt noget af det i Danmark.


 • #35   12. apr Især Indien producerer masser af kopimedicin.

  Elena

  hvad mener du med kopimedicin?


 • #36   12. apr definitionen er i #30 :

  "Kopimedicin indeholder samme aktive stof, og i samme mængde, som de originale lægemidler"

  fra www.lif.dk


 • #37   12. apr hvis man gider altså læse linket står det klart

  "Kopimedicin må ikke forveksles med forfalskede lægemidler "...

 • #38   12. apr Elena.

  Det er vel også det vi skriver?

  Jeg får denne gang Metoprololsuccinat fra HEXAL i stedet for originalen Selo-Zok.


 • #39   12. apr Ja, noget medicin bliver produkserset i andre lande udenfor EU, når patenten udløber, og det er billigere at produksere den dér. Men det er der vel ikke noget galt i?

  For det giver arbejdspladser i de lande, som ellers ikke var mulige. Desuden er deres produkter stadig underlagt streng kontrol. • #40   12. apr Jeg tror, vi nu faktisk er enige om det smiley smiley smiley smiley

 • #41   12. apr På dåsen med Metopololsuccinat står der: HEXAL A/S, 2300 København S, Danmark.

  Men hvor i Sundby på Amager ved jeg ikke lige.


 • #42   12. apr #41
  I dette tilfælde har producenten ikke de store transport- og distributions omkostninger, og det kan ses på prisen.

  Logisk imo , men det er bare min formodning . smiley


 • #43   12. apr Elena.

  Desværre deler jeg ikke din formodning, for jeg kan risikere næste gang at det er TEVA, og så kommer det fra Israel.


 • #44   12. apr #43
  Generelt set løber vi alle sammen den samme risiko smiley

  That's life ! you can't win them all....
  ups, engelsk igen, sorry... smiley smiley smiley


 • #45   12. apr Elena

  #37
  Elena


  hvis man gider altså læse linket står det klart

  "Kopimedicin må ikke forveksles med forfalskede lægemidler "...


  Jeg kan ikke åbne dit link, men jeg ved stadigvæk ikke, hvad du mener med kopimedicin?


  Når patentbeskyttelsen på 20 år er udløbet på et produkt skal producenten af det oprindelige præparat offentliggøre sine forskningsresultater for det pågældende aktive stof. Andre producenter kan så også producere lægemidlet baseret på disse oplysninger og bringe det som generisk på markedet, og det har intet med kopimedicin at gøre. Den største producent af disse generiske produkter med 70%
  på verdensmarkedet er Indien.


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #46   12. apr Hexal A/S er åbenbart det samme som Sandoz

  https://min.medicin.dk/Adresser/Medicinvirksomheder/10212


 • #47   12. apr Lone.

  Jeg tror nu ikke det er meget af Indiens medicin der når Europa, men de er jo også selv en milliard mennesker, og hvis de samtidig sælger til Kina, så er potten vel fuld.


 • #48   12. apr Annella,
  definitionen har jeg kopieret og indsat i både #30 og #36

  "Kopimedicin indeholder samme aktive stof, og i samme mængde, som de originale lægemidler"

  det står intet om fyldemidler, vel at mærke, og de kan også komme i betragtning når man fastsætter prisen? det ved jeg desværre ikke noget om.


 • #49   12. apr Alfa og omega er at at ældre har brug for medicin, hjælp osv. Hvilket de helt sikkert skal have.

  Og, så vil jeg også lige gentage, jeg hader ordet ældre-byrde, som istedet burde erstattes af nuværende forældre-unge-byrde!


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #50   12. apr 'Kopimedicin' kan nok være flere ting:

  https://www.webapoteket.dk/artikler/naar-du-bliver-tilbudt-et-billigere-produkt

  men iflg. linket er det ikke kopimedicin, men generika...

  https://www.webapoteket.dk/artikler/naar-du-bliver-tilbudt-et-billigere-produkt

  Erindrer heller ikke, jeg nogensinde bare har mistænkt, noget af det jeg har modtaget, som værende produceret i Indien eller Kina, for så kan man jo lige så godt handle på nettet, der er jo ikke garanti for noget som helst.


 • #51   12. apr Madonna,
  Kopimedicin ER generika , de to ord er synonymer . smiley


 • #52   12. apr #47
  Alan

  Der tager du fejl, bl.a. indisk medicin bliver i Europa importeret af Sandoz og Novartis.


 • #53   12. apr Lone.

  Men står det nogen steder på produktet?
  Jeg erindrer det ikke.


 • #54   12. apr #51

  Elena


  Nu lyder kopimedicin så negativt som om produktet er forfalsket, men det er altså ikke tilfældet.


 • Madonna M
  Madonna M Online Tilmeldt:
  jan 2019

  Følger: 6 Følgere: 7 Emner: 6 Svar: 204
  #55   12. apr "Fordi generiske lægemidler indeholder samme aktive ingrediens som andre lægemidler, kaldes generika nogle gange kopimedicin. Generiske lægemidler har samme kvalitet, sikkerhed og virkning som originale lægemidler og er underlagt samme myndighedskontrol."

  http://www.igldk.dk/generika-fakta

  Men kan man tro på alt det, der står på nettet???


 • #56   12. apr Annella,
  nej, det er ikke forfalsket som i "kopimærkevarer".
  Men det hersker en vis sprogforvirring fordi vi forbinder ordet "kopi" med noget negativt.


 • #57   12. apr #53
  Alan


  Nej ikke altid for det meste står den tyske 'producent' på produktet.


 • #58   12. apr Da Pfizers patent udløb på Viagra, var vi ved at drukne i kopi præparatet Sildenafil, virkningen er den samme, men hvor Viagra virker fra 48-72 timer er Sildenafils på 4-6 timer, men det kan man vel planlægge sig ud af.
  Viagra koster typisk mellem 7-1200 kr, Sildenafil 10-20 kroner.


 • #59   12. apr #55

  Madonna, en vis skepsis er altid sund, men jeg har taget oplysningerne fra LIF
  Lif er brancheorganisation for de forskende danske og udenlandske lægemiddelvirksomheder i Danmark.

  De garanterer og beviser at de producerer medicin ifl. vise kvalitets standarder, ellers får de ikke lov at sælge deres produkter på det danske market...


 • #60   12. apr #57
  Annella,

  Det samme sker med tøj. Nu ved jeg at Steilmann får en masse tøj produceret i Østeuropa, og det står ikke noget om produktionsstedet på tøjet.


 • #61   12. apr #58
  Alan

  Tag dig agt for dette produkt, der bliver i en uendelighed advaret i radioen og på TV for produktet, det er dødsensfarligt.


  profilbillede
 • #62   12. apr Lone.

  Hvad er det?
  Har aldrig set det.....


 • #63   12. apr Jeg vil lige komme med en morsomhed her til sidst, som ikke ellers har noget med tråden at gøre, men....
  I USA kunne man ikke få børnene til at sluge en pille mod hovedpine, hvad gjorde Pinex så?.... De lavede en slikkepind med Paracetamol i..... Hvad mener i om det? smiley


 • #64   13. apr #63
  Jeg mener møgungerne skal få lov at vælge mellem almindelige piller og stikpiller smiley


Kommentér på:
Ældre samt ny medicin koster to milliarder ekstra