{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
213 visninger | Oprettet:

Krigen i ukraine startede i 2014 {{forumTopicSubject}}

https://archive.vn/0wj8w

Citat - google oversættelse: "NATO's generalsekretær Jens Stoltenberg: Krigen i Ukraine har fundamentalt ændret NATO, men så skal man huske, at krigen ikke startede i 2022. Krigen startede i 2014. Og siden da har NATO gennemført den største forstærkning af vores kollektive forsvar siden Den Kolde Krigs afslutning.
For første gang i vores historie har vi kampklare tropper i den østlige del af alliancen, kampgrupperne i Polen, Litauen, de baltiske lande, faktisk hele otte kampgrupper fra Østersøen ned til Sortehavet. Højere beredskab af vores styrker. Og øgede forsvarsudgifter. Indtil 2014 reducerede NATO-allierede forsvarsbudgetterne. Siden 2014 har alle allierede i Europa og Canada øget deres forsvarsudgifter betydeligt. Og vi har moderniseret vores kommandostruktur, vi har flere øvelser, vi har etableret nye militære domæner som cyber. Så alt i alt er dette en enorm transformation af NATO, der startede i 2014."
Citat slut.

Det burde være let at se, hvorfor Rusland føler sig så truet at de går til modangreb.

Citat: " All allies agree that Ukraine has the right to choose its own path, that it is not for Moscow, but for Kyiv, to decide" citat slut.
Det skal tages med forbehold. Ukraine bestemmer kun selv, hvis de har en præsident, der er solidarisk med Vesten, og det skal Vesten nok sørge for, at de har.

Nu er både Rusland og andre socialistisk lande igang med at oprette en stærkere alliance mellem BRIKS-landene. Altså bliver det to store alliancer over for hinanden. Det er nemt at få øje på 3. verdenskrig i horisonten, og vi kan bare håbe, at vi undgår det. Landene i Afrika har mange bejlere lige nu, bl.a. også vores egen udenrigsminister. Ellers er vi ret ligeglade med, hvordan de har det i Afrika.

I en anden tråd blev jeg beskyldt for at være ligeglad med hvor mange borgere i Ukraine, der blev slået ihjel. Det kom fra en af de ivrige forkæmpere for at bruge millioner af kroner på våben til at poste ind i krigen i Ukraine, hvilket kun forlænger krigen. Jeg har sagt det mange gange, og vil gentage - brug i stedet pengene til at få fredsforhandlinger igang! Den krig skal stoppes før det går endnu mere galt. Ukraine er bare slagmarken for krigen mellem USA og Rusland, og USA har altid været dygtige til at afvikle deres krige på andre landes teritorier.

Fred og demokrati ønskes i hele verden, og ikke kun i halvdelen.


Kommentarer på:  Krigen i ukraine startede i 2014
 • #1   16. sep Jeg ser ingen vestlige lande der arbejder for fred.
  Efterhånden tror jeg ikke på der ønskes andet end
  flere prøver på, hvilke våben der kan laves.


 • #2   17. sep Oplæg, Alis

  Det burde være let at se, hvorfor Rusland føler sig så truet at de går til modangreb.jvf. Alis

  I dine øjne ses det let, men ikke i mange andres øjne.

  Vil du også hylde Putin's gode ven Kim Jung Un?

  Eller mene at Nordkorea er demokratisk fordi alle indbyggere har tårer i øjenene af 'kærlighed' til deres store leder?

  Fred og demokrati ønskes i hele verden, og ikke kun i halvdelen.jvf. Alis

  Det er en forvirrende udtalelse, for der er ingen demokrati i Rusland. ?


 • #3   17. sep Chris, nu er det jo størsteparten a lande i verden er ikke demokratisk. Så hvorfor er du så meget efter de mange millioner der har en styreform som du ikke godtager.
  Lad være med at blive forblindet af det venstreorienterede styring,
  Hvad med de lande hvor militæret styrer


 • #4   17. sep Det er frygtligt når militæret overtager og styrer uanset hvor.

  Chris, nu er det jo størsteparten a lande i verden er ikke demokratisk. Så hvorfor er du så meget efter de mange millioner der har en styreform som du ikke godtager.
  jvf. Brok


  Fordi at verden er blevet så globalt infiltreret indbyrdes, at det påvirker alle.

  Korruption, valgsvindel, religiøst vanvid m.m., hvor alt for mange mennesker lider nød, og dør pga. det.

  Alle de stakkels børn der bliver født til en umulig fremtid.

 • #5   17. sep Cris, ja nu er det jo vores styreform der ønsker alle disse selvbestaltede goder som, EU, samt alle de forskellige økonomiske sværvægtere der presser alle i Knæ

  Hvor mange folkevalgte pampere, har vi ikke født på siden 1972, og jeg ved ikke hvor goderne ses til os almindelige borgere er henne


 • #6   18. sep Det burde være let at se, hvorfor Rusland føler sig så truet at de går til modangreb.

  Alis - Hvad mener du med modangreb smiley
  Rusland invaderede Krim i 2014 hvorefter Nato indledte sin oprustning så jeg gad nok vide hvordan i alverden det kan være et modangreb når den eneste der er gået til angreb er Rusland smiley

  Der er kun en aggressiv part her og det er Rusland der vel efterhånden er på kant med alle sine naboer. • #7   18. sep Cody - der er en fordel ved dine indlæg, de demonstrerer enormt godt hvorfor vi har krig mellem de kapitalistiske lande og de socialistiske. Jeg vil endnu engang gentage mig selv, og håber at denne gang bliver det forstået.

  I 2014 havde Ukraine en russiskvenlig præsident, som blev afsat ved et kup. Det hører med til min definition på angreb. Den afsatte præsident flygtede til Krim, hvorpå Rusland sendte hæren til Krim for at beskytte ham og hans følgere.
  Derefter blev der afholdt en folkeafstemning på Krim om hvorvidt de skulle tilbage til Rusland. Det var der et stort flertal for.

  Men USA giver jo ikke op. Meningen ved at splitte de kommunistiske lande var at USA og Vesten skulle overtage kontrollen med dem alle. Det neoliberale økonomiske system er en ukrudtsplante, der breder sig og kvæler alle andre økonomiske systemer. Neoliberalismens såkaldte frihed er friheden til at udnytte alle andre mennesker og resten af kloden til egen fordel. Det er grådigheden, der styrer, jo flere penge man har, jo mere magt har man også.

  De socialistiske lande derimod mener, at alle har ret til et værdigt liv uanset hvor mange eller få penge man har. Arbejdsløse, syge, handicappede og ældre vil også have frihed.
  Vi har den samme kamp i Danmark, så længere behøver vi ikke at kigge for at se mekanismerne.

  Ukraine kæmper for de velbjergedes frihed. Rusland kæmper for alles frihed.

  Jeg er imod krig og vold, men i sandhedens navn så ved jeg ikke hvad man ellers kan gøre. Har du nogle forslag? • #8   18. sep Alis du påstår at Rusland kæmper for alles frihed. men hvordan hænger det lige sammen med sønderbombningen af Ukraine med bunker af civile ofre 😲 hvad har det med alles frihed at gøre ???

  Hvad angår din udlægning af Janukovitj’s sagen vil jeg anbefale dig at læse denne samtidige artikel der er virkelig velunderbygget.

  https://www.idunn.no/doi/10.18261/ISSN1891-1773-2015-03-03


 • #9   19. sep Cody # 8

  Da krigen i Ukraine startede var jeg først forfærdet, og ville have den stoppet så hurtigt som muligt. Det blev hurtigt let at se, at det ville ikke ske.

  Jeg gjorde derefter op med mig selv, at jeg har ikke overblik nok til at afgøre, hvad Rusland skal. Jeg skal bare medvirke til at er kommer fredsforhandlinger igang. Samme holdning har en række af BRIKS-landene.

  Propaganda for USA tror jeg ikke et øjeblik på. Du kan sikkert finde masser af hjemmesider med den slags propaganda. Rusland vil ikke have amerikanske forhold indført i deres land, og det er der heller ingen andre socialistiske lande, der vil.
  Det gjorde mig yderligere mistænksom at Mette Frederiksen opfordrede os alle til at holde med Amerika, og hun påstod at det hele var Ruslands skyld. Jeg har aldrig hørt at en så omfattende konflikt udelukkende er den enes skyld. Allerede ved de forhandlinger, der brød sammen, var de russiske tropper stillet op uden for Ukraines grænse, Så USA vidste hvad der ville ske, hvis de ikke blev mere forhandlingsvillige.
  I næste omgang kom Zelenskyjs taktik - bare lige et par kampvogne mere, så har vi vundet den krig - nåh ja, et par stykker mere please.

  Her i Vesten er det kun dem, der har penge, der har rettigheder. I de kommunistiske lande havde alle rettigheder, og man havde ikke mere ret fordi man havde penge. De kæmper for at bevare deres frihed, og for ikke at blive endnu en af Amerikas vasalstater.
  For en sikkerheds skyld må jeg lige tilføje, at jeg går ind for et kapitalistisk system, men med et så stærkt socialt sikkerhedsnet at ingen falder igennem hullerne.


 • #10   20. sep Alis du påstår at:

  I 2014 havde Ukraine en russiskvenlig præsident, som blev afsat ved et kup. Det hører med til min definition på angreb. Den afsatte præsident flygtede til Krim, hvorpå Rusland sendte hæren til Krim for at beskytte ham og hans følgere.

  Det påstand skal jeg lige forstå rigtigt - altså når befolkningen demonstrerer mod Ukraines russisk venlige præsident, fordi han pludselig vender sig væk fra EU og mod Rusland, hvorefter han derefter beordrer politiet til at skyde med skarpt hvilket blot eskalerer situationen så han må flygte til Rusland - dette forløb mener du altså er et angreb på Rusland, er det rigtigt forstået ?

  Det er grådigheden, der styrer, jo flere penge man har, jo mere magt har man også.

  Og det mener du ikke gør sig gældende i Rusland hvor landets oligarker er blandt verdens rigeste mænd smiley

  De socialistiske lande derimod mener, at alle har ret til et værdigt liv uanset hvor mange eller få penge man har.

  Okay hvordan kan det så være at samtlige oppositions politikere og øvrige kritikere af Putin og hans enevælde forfølges og myrdes - er det værdigt ?

  Ukraine kæmper for de velbjergedes frihed. Rusland kæmper for alles frihed.

  Alles frihed - Mener du virkelig at Rusland også kæmper for Ukraines frihed smiley

  Grundet alt det usande vrøvl du har skrevet sendte jeg dig et link der nøje beskriver tidslinjen lige fra baggrunden for Maidan oprøret henover invasionen af Krim og videre gennem urolighederne i øst Ukraine og helt frem til angrebet på Ukraine.
  Artiklen er upartisk og særdeles velunderbygget, men alligevel valgte du åbenbart at ignorere den og fortsætte med din egen fuldstændig opdigtede og totalt misvisende forklaring på krigen.

  Det er blevet mere og mere tydeligt at du slet ikke er interesseret i at forholde dig til og kommentere andres argumenter så hvorfor opretter du overhovedet et emne på et debatforum når du alligevel ikke gider debattere andres argumenter ??


 • #11   i går kl. 19:53 Cody # 10

  Du lægger en fortolkning i den artikel som er din egen fortolkning, og ikke forfatterens.

  "Det er grådigheden, der styrer, jo flere penge man har, jo mere magt har man også.

  Og det mener du ikke gør sig gældende i Rusland hvor landets oligarker er blandt verdens rigeste mænd"


  Det illustrerer hvad jeg mener med at neoliberal økonomi er en ukrudtsplante, der kvæler alle andre økonomiske systemet. Det var Vesten, der fik splittet de sovjetiske stater, så de ikke længere kunne beskytte hinanden imod vores økonomiske system. Frihandel betyder i vores version, at enhver kan udnytte samfundet og hinanden til egen fordel og blive rige. Det var det, Reagan fik indført i Rusland, så det er ham, man kan takke for de økonomiske skævheder og alle de konsekvenser det har.
  Når man giver økonomien fri på den måde, så kommer alle rotterne op af hullerne.

  "Okay hvordan kan det så være at samtlige oppositions politikere og øvrige kritikere af Putin og hans enevælde forfølges og myrdes - er det værdigt ? "

  Jeg har ikke hørt om nogen retssager, der har fastslået hvad der faktisk er sket.

  Jeg havde ikke set, at der var meget mere artikel end den indledende engelske tekst. Nu har jeg læst det meste, men jeg mangler stadig at få den russiske version. Den artikel er vesterlandsk propaganda, hvilket man også kan se af den måde sproget bliver brugt på. De russiske separatister bliver udstillet som ballademagere, mens vestens aktivitet bliver udlagt som forsøg på at finde en fredelig løsning.

  Ved Sovjetunionens fald opstod der borgerkrig i en række af de tidligere sovjetiske områder. Var det noget at belønne med en fredspris?


 • #12   i dag kl. 00:15 Alis det er ved at være trættende med dine opdigtede historier der altid gør Usa til skurken så endnu engang vil jeg kopiere en tekst med den virkelige historie.

  “ Glasnost og perestrojka
  Kort efter sin tiltrædelse som generalsekretær iværksatte Gorbatjov under slagordene glasnost og perestrojka et storstilet reformprogram, der dog skulle gennemføres inden for de bestående politiske rammer. Programmet søgte at skabe større økonomisk effektivitet og gav udstrakt frihed til virksomheder foruden teknologisk og økonomisk bistand fra Vesten. Kulturlivet blev frigjort fra politiske menings- og smagsdommere, og fra 1988 udbyggedes programmet med politiske reformer. Sovjetterne skulle styrkes som folkevalgte organer, bl.a. gennem opstilling af flere kandidater ved valgene.”

  “ Udenrigspolitik
  Sideløbende med de indenrigspolitiske reformer lancerede Mikhail Gorbatjov et udenrigspolitisk program, der skulle fremme afspændingen og stoppe våbenkapløbet; den kolde krig skulle bringes til ophør gennem dialog og tillid mellem supermagterne. Som en følge af afspændingspolitikken godkendte Gorbatjov Tysklands genforening og Østeuropas frigørelse fra Sovjetunionen. Dertil kom, at Sovjetunionen tiltrådte en stribe nedrustningsaftaler, samt at tilbagetrækningen af sovjetiske styrker fra Afghanistan, som han havde iværksat, blev afsluttet i 1989. Året efter tildeltes Gorbatjov Nobels Fredspris for sin indsats for fred og nedrustning.”

  https://denstoredanske.lex.dk/Mikhail_Gorbatjov

  Gorbatjov tog beslutningerne på eget initiativ og det må du bare acceptere selv om det gør ondt i din socialistiske selvbevidsthed.
  Gorbatjov blev hverken lokket eller truet til at indføre reformer samt stoppe den kolde krig og ophæve Sovjetunionen !


 • #13   i dag kl. 05:59 Jeg ser bare de samme remser som jeg har set hele min levetid, og tror ikke på nogen af siderne vil forandring i det store billede.


Kommentér på:
Krigen i ukraine startede i 2014

Annonce